Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +256
Dermatolog we Wrocławiu ustawił sobie na Znanym Lekarzu wizyty na konsultację co pięć minut - 10:15, a następna o 10:20 ( ͡º ͜ʖ͡º)
Przecież zgodnie z tym rozkładem pacjent ledwo co zdejmie kurtkę, rozsiądzie się na krześle i zaraz musi zbierać się do wyjścia xD
#konowalposting #lekarz100k #heheszki #wroclaw
Przecież zgodnie z tym rozkładem pacjent ledwo co zdejmie kurtkę, rozsiądzie się na krześle i zaraz musi zbierać się do wyjścia xD
#konowalposting #lekarz100k #heheszki #wroclaw
źródło: 64EF91A4-8FB1-46E0-80F0-5BA50D7645EF
Pobierz
Famine +308
źródło: temp_file1200073019923612521
Pobierz

Wyszła beta Plasma 5.18 LTS
#linux #kde #plasma
Poważnie od XFCE? A Mate?
źródło: comment_Y9eZ1xpzUbBmeoISebxDleAoTcRH6zF6.jpg
Pobierz@defoxe: Może problemem twoim jest słaba wydajność karty graficznej, możesz wyłączyć efekty lub użyć innego renderera, co pozwala czasem osiągnąć lepsze wyniki
źródło: comment_ayxYsvfPZdUGENTYZx4ExAIFUw3xvBR3.jpg
PobierzKubuntu chodzi płynnie na P4 HT z 4 GB RAM.
masz coś słabszego?
@fervi: gdy miałem założonego bardzo denerwowało mnie pochłanianie ramu
pełna - z akonadi, baloo, całym zestawem oprogramowanie typu PIM, kMail itp zajmuje zdecydowanie więcej RAM.
ale na maszynach gorzej wyposażonych w pamięć zalecam instalacje minimalna i najwyżej doinstalowanie kilku rzeczy wg
@defoxe: Jak masz możliwość to obczaj waylanda. Stare Xy z niektórymi driverami strasznie żrą procek (co widać na słabszych maszynkach).
Fedora w KDE Spin domyślnie używa waylanda. Wiem że z jakiegoś powodu Kubuntu domyślnie się wstrzymuje (u mnie pewnie ze względu na dedyka na Optimusie).
@defoxe: Na słabszym? Mi na i7 HQ 7 gen ścina xD