Aktywne Wpisy
sosiwoczostkowe +281
W koncu nadszedl ten dzien. Wrocilem z Polszy i zrobilem obiecane zdjecia z Lidlow w krajach Eurokolchozu. Ale nie tak jak obiecalem. Nie zrobilem ich w dwoch, ani w trzech ani czterech, ale az w pieciu krajach: Austrii, Czechach, Francji, Niemczech i Polsce.
Stworzylem tabelke z porownaniem cen. Tylko cztery pierwsze produkty sa porownane w miare obiektywnie: benzyna, nutella, coca cola i pringelsy.
Bylo duzo prosb, ale widzac, ze takie wydawaloby sie najprostsze p--o
Stworzylem tabelke z porownaniem cen. Tylko cztery pierwsze produkty sa porownane w miare obiektywnie: benzyna, nutella, coca cola i pringelsy.
Bylo duzo prosb, ale widzac, ze takie wydawaloby sie najprostsze p--o
źródło: fsghdfghj
Pobierz
smutny_kojot +202
źródło: 20250813_190502
Pobierz

Jak sobie radziliście z robieniem projektów do portfolio i generalnie nauką? Aktualnie jestem przy flask, ogarniam pythona, podstawy css i html. I teraz jestem w kropce, bo przy tutkach o flasku pokazują go na przykładzie bootstrap i js. Nie chce znowu poznawać kolejnych rzeczy, które na początek nie przydadzą się, a tylko pomieszają mi się z tym, co poznałem. Jak tworzyliście swoje pierwsze strony, żeby pokazać pracodawcy znajomość back-endu? Gotowe templatki, a może jakieś swoje statyczne projekty bazujące na samym HTML/CSS?
#programowanie #backend #python #flask
Pamietam moje zadanie rekrutacyjne do pierwszej firmy(jeszce w niej jestem ;p) :
stwórz generator pdf na podstawie inputu danych od usera w django/flask
generowanie pdf ma odbywać się asynchronicznie z użyciem celery
dopisz testy
Jakbyś potrzebował pomocy przy Django, napisz
Lepiej więcej znać z Django i bibliotek, z których korzysta się w webdev, niż pokazać kozacki skill w CSS, który i tak nikogo nie obchodzi w backendzie
@Gruba_kluska Dzięki :) ostatnie pytanie, macie jakieś materiały które możecie polecić apropo django? Oprócz dokumentacji oczywiście, uczyliscie się poprzez tutoriale np. udemy?
https://www.youtube.com/watch?v=2yXfUPwlZTw
jeśli dobrze pamiętam to dobrze opsisuje w ogóle jak zaczać z django
potem jednak polecam podejście zadaniowe, nie wiesz czegoś--> dokumentacja, ewentualnie stackoverflow