Wpis z mikrobloga

Wskoczyć w tym nieludzkim państwie do drugiego progu podatkowego to jak dostać obuchem w łeb. Klasa średnia w Polsce to barany do strzyżenia. I dziwić się potem, ze każdy kto ma taką możliwość #!$%@? na działalność. Różnica brutto do netto - 41,7% (!!!) podatków i innych danin na rzecz państwa. A jeszcze później 23% vatu xdddd #podatki #polska #zlodzieje #gospodarka
hurin - Wskoczyć w tym nieludzkim państwie do drugiego progu podatkowego to jak dosta...

źródło: comment_0bHTpDlcf3UVcv3F0qNedJnPGLAiNti7.jpg

Pobierz
  • 409
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 52
@piter259 masz jakiekolwiek dowody na te najwyzsze podatki na swiecie? Bo ciezko mi znalezc jakiekolwiek zrodlo to potwierdzajace, a z tego co znalazlem, to na topie zawsze byla Szwecja, Holandia, Belgia, Niemcy, Australia, Portugalia, Grecja i jeszcze kilka innych panstw, a o Polsce jakos tak nigdzie nie wspominali...

@PiTcA: dlatego że w Polsce nie ma kwoty wolnej od podatku i do tego rząd oszukuje że składki to nie podatki a w
  • Odpowiedz
@hurin spodziewałem się, że im wieksze zarobki yym wiecej yzreba oddać do państwa, ale nie spodziewałem się( o ile to prawdziwe info), że różnica jest aż taka. Przecież to plucie w twarz pracownikowi
  • Odpowiedz
do tego rząd oszukuje że składki to nie podatki a w innych krajach liczy się jako podatek

@piter259: dokładnie. Nawet w miarę ogarnięci ludzie powtarzają tę bzdurę: "To jest składka, którą odkładasz na swoją emeryturę". Na dupę nie na swoją emeryturę.
  • Odpowiedz
@hurin: ja #!$%@? jeszcze sie dobrze nie obudziłem, a już jestem #!$%@? (°°
Ale dobra robota Miras, warto uświadamiać w jak bardzo opresyjnym państwie żyjemy
+ dla Ciebie
  • Odpowiedz
Ale dobra robota Miras, warto uświadamiać w jak bardzo opresyjnym państwie żyjemy

@Cybek-Marian: xDDD

co rusz masz mase postów jak to w państwie z dykty lepiej zarabiający moga płacić 19% i mieć jeszcze koszty uzyskania przychodu, co w naprawdę rozwiniętych krajach nie jest do pomyślenia. W Skandynawii ~50%, kraje beneluxu podobnie.
Państwo opersyjne - ale tylko dla biedaków na UoP
  • Odpowiedz
@hurin: mam ten sam problem, podobne pieniądze, podliczylem mniej wiecej poprzedni rok i jestem stratny okolo 5k poprzez drugi próg, a wystarczyłoby mieć jakiegoś bombelka i byłbym 5k do przodu + 6k z 500+. Człowiek haruje jak wół, krezusem nie jest i tylko go doją, bo dla madek musi być.
  • Odpowiedz
@lukaszzz: Uop ma pewnie największy odsetek z ludzi pracujących, poza tym nazywanie ludzi biedakami tylko dlatego, że pracują legalnie jest słabe i prosze przemyśleć swoje zachowanie.
Tymczasem karny jeżyk na tyle minut ile ma pan lat ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
  • 2
@piter259 czy mozesz przedstawic realne dane na tle innych panstw, czy tylko wypisujesz to co Ci sie wydaje? W Holandii kwota wolna od podatkubstanowi 6% sredniej pensji, dokladnie tak jak w Polsce. Szwecja ma 5%. Wegry 0%. Mozesz wiec przedstawić realne dane/statystyki?
  • Odpowiedz
nazywanie ludzi biedakami tylko dlatego, że pracują legalnie jest słabe i prosze przemyśleć swoje zachowanie.

@Cybek-Marian: nazywam ich biedakami z litości, nie mam ochoty nikogo obrażać. Ludzie pracujący na UoP zarabiający minimalną krajową są najbardziej obciążoną fiskalnie grupą w kraju (VAT+dochodowy)
  • Odpowiedz