Aktywne Wpisy
Urynowyurynator +158
Jak długo będzie powtarzana ta z-----a narracja, że jak społeczeństwo się bogaci to ludzie nie chcą mieć dzieci?
Już tyle razy było to obalane na podstawie Polski i innych krajów.
Zrozumcie barany, że najbogatsi w kraju mają sporo dzieci, bo mają firmy, majątki, są lekarzami itp i wiedzą, że są w stanie zapewnić dzieciom dobrobyt.
Z drugiej strony jest patologia i biedota, która też zazwyczaj ma sporo potomków bo mają w------e w to, czy te
Już tyle razy było to obalane na podstawie Polski i innych krajów.
Zrozumcie barany, że najbogatsi w kraju mają sporo dzieci, bo mają firmy, majątki, są lekarzami itp i wiedzą, że są w stanie zapewnić dzieciom dobrobyt.
Z drugiej strony jest patologia i biedota, która też zazwyczaj ma sporo potomków bo mają w------e w to, czy te
filip-pietrasik +47

Każdy kupiony board zostaje po prostu w danym projekcie i więcej nie jest używany do innego projektu :)
Polecam serdecznie taki board! Można po prostu programować za pomocą programu Arduino.
#arduino #programowanie #elektronika
źródło: comment_rYAfn45VilyZZ2bhv10gUAZzgoAx4TGE.jpg
PobierzJedna jako NAS serwer a druga jako smarthome.
Używam homebridge do sterowania przekaźnikami nawet poza domem i Pushover jeżeli ktoś otworzy moje drzwi, czasami dostaje błędne wiadomości o otwarciu drzwi bo używam zwykłych reedcontact jeżeli zawieje wiatr od razu wysyła wiadomość ze drzwi zostały otwarte.
źródło: comment_2oHVO9Cfuac463I3x5YJ7ahEjM0GHbuU.jpg
Pobierz@aptitude: i tak przepłacasz.
Ja stosuję podobnie płyteczki ale albo Arduino nano (z wbudowanym USB>uart na jakimś ch340) albo wprost Arduino ProMicro z atmega32u4 z wbudowaną obsługą USB wprost w AVR (co jest wygodne, jak w projekcie używasz usb, bo Avr umie udawać hid-device sprzętowo), czyli z gniazdkiem usb wprost na płytce i programowaniem wprost z usb,
Drugie rpi które odpowiada za NAS serwer zawsze nagrywa obraz z kamery
@aptitude: bez przesady, w detalicznym botlandzie za 1$ leży https://botland.com.pl/pl/avr-w-obudowie-tht/664-mikrokontroler-avr-attiny13a-pu.html , w TME https://www.tme.eu/pl/details/attiny13a-ssu/rodzina-avr-8-bit/microchip-atmel/ 100+ szt za 1.80pln a w większym hurcie pewnie wiele taniej
Raz kupiłem kontroler do starego monitora od laptopa aby używać go jako monitor hdmi, po chyba 40 dniach przyszedł kontroler i zastanawiałem się do czego to służy bo już zapomniałem, że coś takiego zamówiłem.
Jak mi się przypominało, zamontowałem i wszystko działało to używałem tego monitora
źródło: comment_QqvVUdcQrR20Aqg0KOuUetsDZuHxzr0f.jpg
PobierzZnacie jeszcze jakieś ciekawe i praktyczne projekty do wykonania za pomocą atmega/attiny/rpi?
Mogą tez być głupie i zabawne projekty :) przecież raz się żyje! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Takie CNC do szachów z engine stockfish, czyli nigdy nie wygram xD