Aktywne Wpisy
![Graner](https://wykop.pl/cdn/c3397992/Graner_l9uPpfnQ4h,q60.jpg)
Graner +34
N331 +3
Nie wiem, choć się domyślam, że ma suba kanału Buddy i inspirował się tym twórcą by robić drifty po mieście. Oczywiście zaraz ktoś wyskoczy, że to nie powiązane i tylko pato gale wpływają na nastolatków. Gdy Budda nielegalną jazdę po mieście promuje jako fajny styl życia, wyrażania siebie. I nikt nie reaguje, bo dobry infu haj rozdaje... A jakim jest typem świadczy też, że z Baxtonem się układa.
#famemma #zielonagora #motoryzacja #
#famemma #zielonagora #motoryzacja #
![N331 - Nie wiem, choć się domyślam, że ma suba kanału Buddy i inspirował się tym twór...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/273c95da9a32a1ca335d92b2eadb222d7a5a1a33416d8fcc59b1bd248c8908e6,w150.png?author=N331&auth=047995013033bf9ee31a03c9a08a6e95)
Próbował ktoś zamieniać sake i mirin z japońskich przepisów jakimś domowym winem ryżowym albo czymś tego rodzaju? Z tego co widzę to ryżu koji się nie da kupić w polsce, ale może są się uzyskać zbliżony, dostateczny do gotowania odpowiednik? Jakich drożdży użyć wtedy? Chyba że po prostu ryż z wodą do fermentora i niech się samo robi?
Akurat po wstawieniu wpisu udało mi się znaleźć info co do robienia sake w domu to wstawię, może komuś się przyda kiedyś:
http://tibbs-vision.com/sake/
http://www.homebrewsake.com
Koji-kin jest aktualnie dostępne na twojbrowar.pl i wygląda legitnie. Nie interesowałem się odmianami ryżu i dostępnością u nas bo na razie nie mam czasu na taką zabawę. Ale wizja strzelenia chociaż 15 litrów sake kusząca, do gotowania dożywotni zapas.