Aktywne Wpisy
Milo900 +2
Co za janusze. Koles mial zamowienie glovo na 145 zl. I #!$%@? zamiast te 14-15 zl tipa (tylko 10% zamowienia), daje 150 i rzuca januszowo "reszty nie trzeba".
Kurier wam ladnie jedzonko przywozi (np. ja) i za te glodowe stawki to sami sobie jedzcie rowerem albo dajce minimum 5 zl tipa do zamowienia do 50 zl a potem proporcjinalnie 10%.
#glovo #uber #taxi #bolt #wolt #jedzenie71 #jedzenie #ubereats #pysznepl #pyszne
Kurier wam ladnie jedzonko przywozi (np. ja) i za te glodowe stawki to sami sobie jedzcie rowerem albo dajce minimum 5 zl tipa do zamowienia do 50 zl a potem proporcjinalnie 10%.
#glovo #uber #taxi #bolt #wolt #jedzenie71 #jedzenie #ubereats #pysznepl #pyszne
Orbiter01 +7
#praca Jaka jest najgorsza praca, w jakiej pracowaliście? W moim przypadku była to praca na produkcji na linii produkcyjnej.
TL;DR: Moi rodzice to rasiści.
Mirki, jak wczoraj mi się przykro zrobiło to, głowa mała (╯︵╰,).
Po kolei - ja lvl 28, pochodzę z Polski B, jestem po studiach, mieszkam w Warszawie (kilkaset km od domu rodzinnego), pracuję w korpo i ogólnie dobrze mi się wiedzie: nieźle zarabiam, mam swoje mieszkanie w kredo i służbowe auto. Moi rodzice to również wykształceni ludzie - obydwoje pracują w budżetówce, poziom życia zdecydowanie powyżej przeciętnej.
Kilka miesięcy temu poznałem dziewczynę z Zambii - 23 lvl, studentka. Wpadliśmy sobie w oko, byliśmy na kilku randkach i od słowa do słowa zostaliśmy parą. Dziewczyna czasem u mnie nocuje, wiele wskazuje na to, że wkrótce się wprowadzi - no generalnie układa się.
Wczoraj odwiedziłem rodziców w jakiejś formalnej sprawie i powiedziałem im, że jestem w związku, wspominając, że chodzi o czarnoskórą dziewczynę - i się zaczęło.
Matka:
- różnice kulturowe, nie dogadacie się.
- leci na kasę.
- moim zdaniem ludzie innych ras do siebie nie pasują.
Ojciec:
- pytałeś ją o badania na HIV?
- czy to na pewno dobry pomysł?
#!$%@?, zawsze uważałem moich rodziców za światłych, tolerancyjnych ludzi - tymczasem nawet nie zapytali, jaka jest, nie interesowało ich, co studiuje i jakie ma plany, jak się dogadujemy. Nic - tylko kwestie rasowe (i to poruszone w januszowaty sposób) i odwodzenie mnie od tego związku.
Wyszedłem #!$%@?, a w samochodzie w drodze powrotnej zrobiło mi się po prostu przykro - wśród moich znajomych nasz związek nie budzi jakichś kontrowersji, wszyscy nas akceptują, a tymczasem rodzice nawet nie zapytali, czy jestem z tą dziewczyną szczęśliwy.
Musiałem się wyżalić.
#zwiazki #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #rasizm
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Dodatek wspierany przez: [Nie siedź w domu w ferie i w wakacje](https://st.pl/$xvynkdla)
Komentarz usunięty przez moderatora
@egyptianJoe xD gdyby tak każdy badał się na HIV to byłoby zajebiście, ja pierwsze co zrobiłem przed seksem w moją dziewczyna to poszliśmy razem na badanie HIV i teraz sobie bzikam bez gumy w spokoju.
- myślisz, że to dobry pomysł wychodzić na wykopka?
- nie będzie Ci córeczko przeszkadzał mały penis? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Thomas_Szasz XD
Nie wiem czego OP się spodziewał żaląc się na rasizm na portalu po brzegi #!$%@? rasistami.
@Tarec: Wytłumacz mi co jest rasistowskiego w chęci posiadania potomstwa podobnego do siebie, ewentualnie o kulturze podobnej do swojej. Zastrzegam, że sam nie zamierzam w ogóle posiadać potomstwa, ale w razie "w" wcale nie miałbym nic przeciwko kolorowemu dziecku, czyli nie dzielę
Komentarz usunięty przez autora
Chyba nie byłoby Wam zbyt miło, gdyby Wasz ojciec zapytał na wstępie czy Wasza dziewczyna badała się na HIV - niezależnie z jakiego kraju pochodzi i jaki kolor skóry ma. Nie zapytał najpierw co studiuje, co lubi, jaka jest - od razu pytanie o HIV. To zabolało
@AnonimoweMirkoWyznania: Mirku, pytasz o to w miejscu, do którego rasiści przylatują jak muchy do gówna i anonimowo mogą
@Thomas_Szasz Każde twoje potomstwo będzie podobne do ciebie.
Ale już służę analogią:
"Nie jesteśmy uprzedzeni - po prostu nie chcemy by nasz syn wiązał się z blondynką. W naszej rodzinie są sami bruneci i chcemy by nasz wnuk był do nas podobny."
Tak brzmicie.