Aktywne Wpisy
jmuhha +186
Co myślicie o takiej kartce którą kupiłam na ślub kolezanki
popik3 +1320
Prosta sprawa, dajesz plusa i ostatnia cyfra mówi Ci o tym co będziesz robić w majówkę. To nie #glupiewykopowezabawy ani #heheszki ani #humorobrazkowy
TL;DR: Moi rodzice to rasiści.
Mirki, jak wczoraj mi się przykro zrobiło to, głowa mała (╯︵╰,).
Po kolei - ja lvl 28, pochodzę z Polski B, jestem po studiach, mieszkam w Warszawie (kilkaset km od domu rodzinnego), pracuję w korpo i ogólnie dobrze mi się wiedzie: nieźle zarabiam, mam swoje mieszkanie w kredo i służbowe auto. Moi rodzice to również wykształceni ludzie - obydwoje pracują w budżetówce, poziom życia zdecydowanie powyżej przeciętnej.
Kilka miesięcy temu poznałem dziewczynę z Zambii - 23 lvl, studentka. Wpadliśmy sobie w oko, byliśmy na kilku randkach i od słowa do słowa zostaliśmy parą. Dziewczyna czasem u mnie nocuje, wiele wskazuje na to, że wkrótce się wprowadzi - no generalnie układa się.
Wczoraj odwiedziłem rodziców w jakiejś formalnej sprawie i powiedziałem im, że jestem w związku, wspominając, że chodzi o czarnoskórą dziewczynę - i się zaczęło.
Matka:
- różnice kulturowe, nie dogadacie się.
- leci na kasę.
- moim zdaniem ludzie innych ras do siebie nie pasują.
Ojciec:
- pytałeś ją o badania na HIV?
- czy to na pewno dobry pomysł?
#!$%@?, zawsze uważałem moich rodziców za światłych, tolerancyjnych ludzi - tymczasem nawet nie zapytali, jaka jest, nie interesowało ich, co studiuje i jakie ma plany, jak się dogadujemy. Nic - tylko kwestie rasowe (i to poruszone w januszowaty sposób) i odwodzenie mnie od tego związku.
Wyszedłem #!$%@?, a w samochodzie w drodze powrotnej zrobiło mi się po prostu przykro - wśród moich znajomych nasz związek nie budzi jakichś kontrowersji, wszyscy nas akceptują, a tymczasem rodzice nawet nie zapytali, czy jestem z tą dziewczyną szczęśliwy.
Musiałem się wyżalić.
#zwiazki #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #rasizm
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Dodatek wspierany przez: [Nie siedź w domu w ferie i w wakacje](https://st.pl/$xvynkdla)
To chyba żadnej studentki nie spotkałeś.
Ale jeśli zacznie wyć i robić wyrzuty to nie była warta obrażania się na rodziców.
@Cierniostwor: zakładanie, że każdy czarny to nosiciel hiv jest rasistowskie. Zasadniczo takie pytanie powinno pojawiać się w każdym związku, a nie tylko tym, gdzie jedna strona jest czarnoskóra, ale zakładam że OP to wie i nie robi głupot typu seks bez gumy z przypadkowo poznanymi dziewczynami.
Histeryczna reakcja powyżej jest tym śmieszniejsza, że wiele
@PepeTheFrog: raczej mówią, że jak polak to głupi, albo bez pieniędzy, ale też nie ma się o co obrażać.
@Cierniostwor: a efekt Simona Mola wynika tylko z tego, że jest czarnoskóry. Nikt nie podnieca się aferami z białymi nosicielami, którzy także masowo zarażają. Jakiś czas temu była akcja na Zbiorniku - okazało się, że para Polaków organizujących orgie bez zabezpieczeń jest hiv pozytywna. Dziesiątki czy setki ludzi przychodziły na ich zabawy i bezmyślnie bzykały się, zakładając że wszystko
Oni nawet OPa nie pytali o to jaka jest jego ukochana tylko walili rasistowskim
Podobnych akcji i Polaków roznoszących wirusa jest więcej. No ale wiadomix - czarni to dopiero są straszni ( ͡° ͜ʖ ͡°)