Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
TL;DR: Moi rodzice to rasiści.

Mirki, jak wczoraj mi się przykro zrobiło to, głowa mała (,).

Po kolei - ja lvl 28, pochodzę z Polski B, jestem po studiach, mieszkam w Warszawie (kilkaset km od domu rodzinnego), pracuję w korpo i ogólnie dobrze mi się wiedzie: nieźle zarabiam, mam swoje mieszkanie w kredo i służbowe auto. Moi rodzice to również wykształceni ludzie - obydwoje pracują w budżetówce, poziom życia zdecydowanie powyżej przeciętnej.

Kilka miesięcy temu poznałem dziewczynę z Zambii - 23 lvl, studentka. Wpadliśmy sobie w oko, byliśmy na kilku randkach i od słowa do słowa zostaliśmy parą. Dziewczyna czasem u mnie nocuje, wiele wskazuje na to, że wkrótce się wprowadzi - no generalnie układa się.

Wczoraj odwiedziłem rodziców w jakiejś formalnej sprawie i powiedziałem im, że jestem w związku, wspominając, że chodzi o czarnoskórą dziewczynę - i się zaczęło.

Matka:
- różnice kulturowe, nie dogadacie się.
- leci na kasę.
- moim zdaniem ludzie innych ras do siebie nie pasują.

Ojciec:
- pytałeś ją o badania na HIV?
- czy to na pewno dobry pomysł?

#!$%@?, zawsze uważałem moich rodziców za światłych, tolerancyjnych ludzi - tymczasem nawet nie zapytali, jaka jest, nie interesowało ich, co studiuje i jakie ma plany, jak się dogadujemy. Nic - tylko kwestie rasowe (i to poruszone w januszowaty sposób) i odwodzenie mnie od tego związku.

Wyszedłem #!$%@?, a w samochodzie w drodze powrotnej zrobiło mi się po prostu przykro - wśród moich znajomych nasz związek nie budzi jakichś kontrowersji, wszyscy nas akceptują, a tymczasem rodzice nawet nie zapytali, czy jestem z tą dziewczyną szczęśliwy.

Musiałem się wyżalić.

#zwiazki #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #rasizm

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Dodatek wspierany przez: [Nie siedź w domu w ferie i w wakacje](https://st.pl/$xvynkdla)
  • 130
  • Odpowiedz
@Twoj_ulubiony_profil: XD Już widze tą sytuacje: polak jest w związku z loszką z usa, jej rodzice mówią jej że jak polak to pewnie śmierdzi, sra po krzakach i jest nałogowym alkoholikiem a tacy "znawcy" jak tutaj mówią że to kwestia statystyk więc no problemo xd
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@AnonimoweMirkoWyznania: Jeśli nie jest kompletnie głupia to na pytanie o badanie na hiv odpowie normalnie i nie będzie robić scen, bo taka jest rzeczywistość, że czarni są częściej zarażeni.

Ale jeśli zacznie wyć i robić wyrzuty to nie była warta obrażania się na rodziców.
  • Odpowiedz
Pytanie o Hiv jest rasistowskie? Ok no to nie dziwie się że nikt nie przeszkadzał Simonowi Molowi.

@Cierniostwor: zakładanie, że każdy czarny to nosiciel hiv jest rasistowskie. Zasadniczo takie pytanie powinno pojawiać się w każdym związku, a nie tylko tym, gdzie jedna strona jest czarnoskóra, ale zakładam że OP to wie i nie robi głupot typu seks bez gumy z przypadkowo poznanymi dziewczynami.
Histeryczna reakcja powyżej jest tym śmieszniejsza, że wiele
  • Odpowiedz
polak to pewnie śmierdzi, sra po krzakach i jest nałogowym alkoholikiem a tacy "znawcy" jak tutaj mówią że to kwestia statystyk więc no problemo xd

@PepeTheFrog: raczej mówią, że jak polak to głupi, albo bez pieniędzy, ale też nie ma się o co obrażać.
  • Odpowiedz
Ok no to nie dziwie się że nikt nie przeszkadzał Simonowi Molowi.

@Cierniostwor: a efekt Simona Mola wynika tylko z tego, że jest czarnoskóry. Nikt nie podnieca się aferami z białymi nosicielami, którzy także masowo zarażają. Jakiś czas temu była akcja na Zbiorniku - okazało się, że para Polaków organizujących orgie bez zabezpieczeń jest hiv pozytywna. Dziesiątki czy setki ludzi przychodziły na ich zabawy i bezmyślnie bzykały się, zakładając że wszystko
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: akurat zapytaj sie o badania na HIV. w afryce pewnie z 1/10 ludzi ma HIV. dzisiaj rozmawialem z kobieta z hiv ktora urodzila sie w afryce i powiedziala ze ona to sie zarazila bo podczas swiat cala rodzina nacina sobie skore jednym ostrzem i wcieraja sobie lek w rane. wiec jego podejrzenia nie sa niesluszne
  • Odpowiedz
@darkbs01: Afryka to jest ogromny, różnorodny kontynent - to jest zupełnie odmienny kulturowy i etnicznie Egipt, Zimbabwe czy RPA . Wrzucanie statystyk z dupy to jest kompletna ignorancja.
  • Odpowiedz
@wykopowy_brukselek: co? Oczywiście, że te pytania są rasistowskie. Po pierwsze twierdzenie, że ludzie innych ras się nie dogadują, po drugie sugerowanie, że leci na kasę (bo murzynka to pewnie biedna), że ma się badać na HIV (no bo murzynka to wiadomo), czy to dobry pomysł (no z białą to wiadomo, że dobry ale z czarną to nie).

Oni nawet OPa nie pytali o to jaka jest jego ukochana tylko walili rasistowskim
  • Odpowiedz