Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 497
Jest tu jakis policjant ktory powie mi jak mam odpowiedziec policji na pytanie co robie jak siedze sobie na parkingu w lesie o 1-2 w nocy bo odpowiedz slucham muzyki albo siedze na tel i ich nie satysfakcjonuje i 2 razy mialem sytuacje ze zaczeli byc agresywni, przeszukiwali mi auto i chamsko odpowiadali? XD
#policja #prawo #samochody
  • 128
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@levusek1992: Dla mnie też by to były jedyne opcje, które przychodzą do głowy ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ewentualnie jeśli są jakieś zabudowania w okolicy - czeka na kumpla, który poszedł na włam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@aksal89:
Po pierwsze, który z warunków kontroli osobistej z tego przepisu został spełniony:

a) w razie istnienia uzasadnionego podejrzenia popełnienia czynu zabronionego pod groźbą kary lub
b) w celu znalezienia:
– broni lub innych niebezpiecznych przedmiotów mogących służyć do popełnienia czynu zabronionego pod groźbą
  • Odpowiedz
@Prokurator1990: Wszyscy mogą wychodzić, gdzie im się podoba, ale niech się liczą z tym, że jak odwalają jakiś dziwny szajs, to ktoś się może nimi zainteresować ¯\_(ツ)_/¯
Jak będziesz o 3 w nocy kręcił się w kominiarce pod zamkniętym sklepem i rozglądał się we wszystkie strony to też będziesz miał pretensje, że policja zwróci na Ciebie uwagę, a ty sobie tylko spacerujesz? (sytuacja przerysowana celowo)
  • Odpowiedz
@ladniecuchne: jak chcą przeszukać auto to wcześniej poproś o sporządzenie protokołu przeszukania. Czasem osłabia to ich zapał bo im się nie chce a muszą :)
  • Odpowiedz