znalazłem taki build pod miny https://pastebin.com/i7Zguh3F I tu pojawia się mój "problem" - build jest pod sciona, ja mam sabo. Idzie to normalnie przerobić na sabo, czy raczej build opiera się na starting zonie Sciona i pasywach Sciona (sabo + pathfinder)? #pathofexile
@marv0oo oczywiści, że na sabo się da. Nawet jest lepszy. Zobacz na poe.ninja jak ludzie budują ten skill. Ja sam tym gram i skopiowałem wszystko od innych graczy
@smawek12: tym samym w sensie indygon + agnostic + MoM? Radzi sobie? Widziałem, że tak ale wolę kogoś "Swojego" jeszcze spytać. W sumie to czemu tyle osób robi to pod sciona? Chodzi o ładunki potek z PFa?
@smawek12: unnatural jest aż tak ważny? Wszystko poza tym mam. I chodzi mi głównie o to, czy Sabo jestem w stanie osiągnąć +- to co Scionem i jaka będzie główna różnica
@marv0oo jak chcesz grać indigion itd to tylko scion, bo skoro tylko nią w ten sposób grają wszyscy gracze, to na pewno nie warto tak grać na sabo. I 90% ludzi używa unnatural instinct.
@smawek12: Z jeden czy dwa Sabo też tak gra. Chodzi mi o to, dlaczego Scion, a nie sabo? Przez combo Sabo+ PF, przez inny start w drzewku czy co? Bez Unnaturala nie da się nic zrobić? Czy to jest po prostu gem dopałka, dający jeszcze więcej hp i many?
@marv0oo na scionie widzę stackowana jest mana + mom, warcher eye który daje jeszcze 10% do MOM i zbroja +10% więc trzeba mieć dużo many żeby to działało. Pewnie start w drzewku ma tutaj duże znaczenie. Na sabo gra się pod Energy Shield, bo łatwo jest zebrać dużo pasywów z ES.
@smawek12: wiem, że ten build polega na stackowaniu many xd. Pod ESa nie za bardzo mi się widzi grać, a z tego co widzę to te Sciony zawsze biorą drugi start w miejscu Shadowa, więc niejako się pokrywają. Ale może faktycznie, lepiej wyexpić Sciona (chyba drugi raz w życiu bym grał tą postacią xD), tylko zostaje kwestia tego unnaturala, bo 5ex za jewela to trochę sporo
I tu pojawia się mój "problem" - build jest pod sciona, ja mam sabo. Idzie to normalnie przerobić na sabo, czy raczej build opiera się na starting zonie Sciona i pasywach Sciona (sabo + pathfinder)?
#pathofexile
W sumie to czemu tyle osób robi to pod sciona? Chodzi o ładunki potek z PFa?
Bez Unnaturala nie da się nic zrobić? Czy to jest po prostu gem dopałka, dający jeszcze więcej hp i many?