Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
@modzelem: ja ostatnio rowerzystę na moście Siekierkowskim mijałem. Trzeba być naprawdę p-------m, żeby się tam pchać na dwóch kółkach.
  • Odpowiedz
@modzelem: Doprecyzujmy: Ta droga to nie jest droga ekspresowa tylko droga lokalna rozprowadzająca ruch wzdłuż S-8. Teren zabudowany, ograniczenie do 70. Rowerzyści zapewne wjechali tam na skrzyżowaniu z Łabiszyńską gdzie stoi znak B-6/8/9. Znajdują się już za łącznicą z S8 która jest skrzyżowaniem. Tutaj nie jestem pewien czy skrzyżowanie odwołuje wcześniej ustawiony znak B-6/8/9 - jeśli tak to jadą legalnie bo DDR jest po drugiej stronie S8. Ale tutaj musi
  • Odpowiedz
autor nagrania, jak i jadący obok kierowca znacznie zwolnili na widok rowerzystów.

Ech, i po co tak znacznie zwalniać stwarzając niebezpieczeństwo? Wyprzedzić z maksymalną dozwoloną prędkością zachowując przepisowy metr odstępu, szkoda że jeszcze parę zestawów się nie trafiło.
  • Odpowiedz
@daox: Od kiedy pieszy może się na autostradę czy drogę szybkiego ruchu w--------ć? Nawet jeśli to zrobi to zdaje sobie sprawę, że NIE MOŻE i w każdym momencie auto może go p--------ć. Z rowerzystami debilami problem jest taki, że wy myślicie ze wam się to należy bo jesteście pełnoprawnym użytkownikiem dróg. Ba, nawet twierdzicie, że jesteście ważniejsi od innych i to inni powinni na was uważać no bo przecież ich
  • Odpowiedz
@meandmymonkey: No dokładnie. Ja oczekuje wyrównania praw i obowiązków. Ani rowerzyści ani kierowcy samochodów nie mogą być świętymi krowami i tak się zachowywać.
  • Odpowiedz