Aktywne Wpisy
soshiu +12
Spotykam sie z dziewczyną od paru miesiecy. Zachowujemy się jak para, ale z niewiadomej przyczyny nie chce nazywać tego związkiem bo "nie lubi tego słowa". Czy to dziwne że zie tym przejmuje? Bo dla mnie to bez różnicy czy związek, czy relacja ale ona sie jakoś wzbrania mocno przed tym określeniem "związek" #pytanie #rozowepaski #niebieskiepaski #zwiazki
Pieczarka +584
Kto pamięta plusuje
Co ciekawe twórcy mieli stworzyć z tego komunikatora coś na wzór polskiego WhatsAppa ale temat upadł.
Wiem, bo sam pracowałem przy tym projekcie
#pdk
Co ciekawe twórcy mieli stworzyć z tego komunikatora coś na wzór polskiego WhatsAppa ale temat upadł.
Wiem, bo sam pracowałem przy tym projekcie
#pdk
#ekologia #ciekawostki #zerowaste
Nie myć kubeczków itp? Przecież to będzie zaraz śmierdzieć z kublła. Jak umyje to mogę do kubła wiecej upchsc i dłużej nie wynosić worka.
W Japonii jest obowiązek mycia perełek/puszek/kubków, bo wtedy mniej śmierdzi że śmieci postawionych przed budynkiem.
https://segregujna5.um.warszawa.pl/odpady/herbata-w-papierowych-torebkach-2/
w wyszukiwarce można jeszcze znaleźć pozycje
- Herbata w torebce z tworzywa sztucznego - wyrzuć do pojemnika na odpady zmieszane
- Herbata w torebce papierowej - wyrzuć do pojemnika na bioodpady
- Fusy po herbacie (bez torebki) - wyrzuć do pojemnika na bioodpady
Bioodpadach nie chodzi co może się rozłożyć tylko z czego można zrobić kompost. Np do bio nie można wrzucać torebek biodegradowalnych. Bio odpadki należy wyrzucać w specjalnych workach (które można wrzucić do kompostownika) ewentualnie w torbę papierową.
https://segregujna5.um.warszawa.pl
@HrabiaTruposz:
@wioseneczka: Ja zacznę sortować jak mi wspólnota postawi normalne kosze, a nie to gówno co picrel.
Chyba ich #!$%@?ło, że będę ręcznie jak jakiś debil wygrzebywał z wora każdy kartonik i butelkę, żeby wrzucić je w ten #!$%@? otworek na plastik, albo ta szczelina na papier,
@interface: Fajne masz pojęcie o tym co piszesz.
@KenZoo: Dałoby, gdyby te oznaczenia były na wszystkim. Teraz nikt się nie spodziewa, że akurat na jakimś tam kubku są.
Komentarz usunięty przez autora
@JestemKrzysio: do zmieszanych. To gówno powinno być w ogóle zakazane.
Nie dość, że muszę w domu pierdyliard pojemników na segregacje mieć, to jeszcze za to jestem karany coraz wyższymi opłatami. Ha tfu na PIS i UE oraz ekologów.
Tetrapacki do metalu/plastiku - @enron, co Ty pieprzysz?
@Majaque: tetrapacki to zgrzana folia, aluminium i papier - tego #!$%@? nijak nie rozdzielisz, nic się nie da z nim zrobić.