Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Kryspin013: @Azur88

Nie zapominajmy, że absolutnie każda z tych osób korzysta z CADa, pakietu Adobe oraz sterowników do obsługi komputerów samochowodych na raz ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Aż mi się przypomniało jak kolega w pracy pytał o jakiś program do lekkiej obsługi zdjęć na MacOS, to zaproponowałem Gimpa albo Krite bo wystarczą do tego w nadmiarze i ten drugi nie taki trudny w obsłudze, a
  • Odpowiedz
trochę mnie śmieszą takie wątki. Już pomijam przedłużanie sobie członka poprzez chwalenie się używaniem systemu x (i pogardliwym i epitetami wobec innych).

@duncanidaho2: A czy ja piszę pogardliwe epitety o innych albo nawet o windowsie? Zadałem tylko proste pytanie, wczoraj bait na głównej o jakimś braku możliwości tworzenia katalogów w linuxie kiedy user nie wie co robi a windowsie nawet takiej prostej rzeczy jak karty od lat nie ma ( ͡° ͜ʖ
423frewq4f23 - > trochę mnie śmieszą takie wątki. Już pomijam przedłużanie sobie czło...

źródło: comment_sWc4evnSAuppRX7Lze2nWnEhUEGgSyYC.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Kryspin013: nie używam xD zainstalowałem sobie bo co jakiś czas sprawdzam najpopularniejsze programy z windy i jak działają na wine, integrują się z motywem itd. Akurat teraz miałem pod ręką tylko ten program do screena ale mógłbym znaleźć więcej ;)
  • Odpowiedz
@423frewq4f23: No bo to klasyczny winapi czy jak to się tam zwie ze zmienionymi kolorkami. To jest jak nałożenie kolorów na "tryb klasyczny" w windowsie. Ale przynajmniej tyle dali bo wcześniej część rzeczy była ciemna a w innych oknach dostawałeś białym tłem po mordzie. Np w explorerze nie działało.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@duncanidaho2:

kiedy wreszcie instalowanie driverów na do popularnego sprzętu (interfejs audio od focusrire) nie będzie drogą przez mękę.

kiedy producenci nie będą świrować jarząbka i jak normalni ludzie wrzucą sterowniki do standardowego Linuksa
  • Odpowiedz
@Formbi spójrzmy na to od drugiej strony. Na Windowsie nadal znaczna większość problemów jest spowodowana konfliktami w driverach, lub ich c-----ą jakością. W takim przypadku zazwyczaj jest śpiewka: windows c-----y, microsoft cały czas ssie, aktualizacja zrobiła mi b----l na kompie.
Jak na unixie soft zewnętrzny robi b----l to nikt nie mówi że Linux znów dał ciała. Takie trochę podwójne standardy.
  • Odpowiedz