Wpis z mikrobloga

#mikrokoksy #silownia

Miał ktoś problem z przegrzewaniem się podczas treningu?

W pewnym momencie cały zalewam się potem i tracę całkowicie siłę. Potrzebuje nawet do 10 minut żeby ochłonąć i wykonać kolejną serię.
Gdy ćwiczę na zewnątrz przy niskiej temp nie mam aż takiego problemu. Próbowałem zimne napoje ale to prawie noc nie daje.

Ćwiczę ponad miesiąc i nie widzę żeby była poprawa w tym temacie.
Czy jest szansa że to przejdzie z czasem?
Będę wdzięczny za wszelkie rady w tym temacie.
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@NeuroTC: Podczas jakiego treningu to robisz? Mozesz sprobowac pic np. wode z sokiem albo sok podczas treningu. Cukier moze Ci pomoze. Chyba, ze to problem z kondycja.
  • Odpowiedz
@pqwl: Raczej aktywny. Dużo spacerów, ćwiczenia na kręgosłup, joga, jakieś pompki - 3/4 razy w tygodniu.
Nie choruję. Nie jestem też jakoś specjalnie ulany.
  • Odpowiedz
@DywanTv: Robię recommended routine z Reddita. Następnym razem spróbuję coś z cukrem.
Raczej nie kondycja. Nie mam jakiegoś bardzo szybkiego oddechu. Ewidentnie czuję różnice kiedy tracę siłę i nie mogę dokończyć serii a kiedy czuję przegrzanie. Wtedy jakby ktoś wcisnął off w moim ciele.
Jestem strasznie gorący i np jak robię pompki to klatę i ręce mam czerwone bardzo.
Ogółem czuję się dobrze i zdrowo.
  • Odpowiedz
  • 0
@NeuroTC: Może zbyt intensywnie trenujesz jak na początek? Ćwiczenia, które robiłeś do tej pory raczej nie były mocno wymagające. W każdym razie coś z tym trzeba zrobić. Spróbuj trochę lżej trenować, a potem stopniowo podkręcaj tempo. Jak problem nie ustąpi, warto udać się do lekarza i zrobić badania. Może być problem z sercem, krążeniem, z tarczyca etc.
  • Odpowiedz
@bst: Chodzi Ci o brak wydolności w sensie brak przystosowania do treningu na tym etapie czy niewydolność serca i układu krążenia jako choroba. Zawsze miałem dobre ciśnienie itd. Nie mam typowych objawów niewydolności serca.
Ale będę musiał się udać do lekarza.
@pqwl: Spróbuję parę treningów bez zwiększania i zobaczę co się będzie działo. Dzięki za rady.
  • Odpowiedz
@NeuroTC: Moim zdaniem, zważywszy że jesteś początkujący, najpewniej Twój trening jest zbyt intensywny (za krótkie przerwy / za dużo objętości).
  • Odpowiedz