Wpis z mikrobloga

Czy ktoś z Was pracuje na umowie zlecenie i posiadaniu statusu studenta? Nie chodzi mi o sytuacje, że ktoś studiuje kierunek w którym pracuje i robi na przykład studia weekendowo lub pracuje na część etatu.
Ogólnie to z tego co sobie policzyłem, to się to zajebiście opłaca. Mam 2 lata doświadczenia w programowaniu i nie wiem czy nie wynegocjować umowy na umowie zlecenie właśnie. Tylko potrzebuję jeszcze statusu studenta. Czy jest może tu jakaś osoba, która właśnie studiuje jakiś gównokierunek i na przykład online? Szukam czegoś co nie wymaga ani trochę wkładu pracy i sił. Nawet jeśli trzeba policzyć te parę stów miesięcznie za opłacenie studiów, to i tak w porównaniu do takiego UOP to oszczędności są ogromne. Do 26 lat mam jeszcze trochę czasu.
Ogarnął ktoś może dobrze ten temat?
#programista15k #programowanie #podatki #pracbaza #rozwojosobistyznormikami #rozwojosobisty #zarobki #inwestycje #oszczedzanie #januszebiznesu
  • 11
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@konradowski1995: wydaje mi się że umowa o dzieło 50%KUP wychodzi lepiej tylko musimy mieć członka rodziny który nas zgłosi do ZUS, ewentualnie wziąć dobrowolne ubezpieczenie zdrowotne