Aktywne Wpisy
![Bumelante](https://wykop.pl/cdn/c3397992/Bumelante_kvD6fuLn6d,q60.jpg)
Bumelante +274
Nazywanie ludzi świętujących 11 listopada narodowcami to jest taka #!$%@? z logiki że mnie skręca za każdym razem.
Idąc tym tropem świętujących 1 mają powinno się nazywać komunistami.
#marszniepodleglosci
Idąc tym tropem świętujących 1 mają powinno się nazywać komunistami.
#marszniepodleglosci
![kaczek93](https://wykop.pl/cdn/c3397992/kaczek93_kyqbez7iid,q60.jpg)
kaczek93 +113
Dokonało się. Rzutem na taśmę, tydzień przed 30 urodzinami zdjąłem klątwę czarodzieja.
Plan na ten rok był taki, by właśnie zrobić to przed zmianą kodu. Rok przeleciał, przyszedł listopad i trzeba było działać. Od pierwszego dnia miesiąca już mocno weszło mi na psychę to, że odhaczenie ruchania jest kwestią najbliższych dni. Myślałem o tym w kółko, zwłaszcza przed snem. Układałem w głowie scenariusze od samego telefonu począwszy po jakieś hipotetyczne kwestie dialogowe
Plan na ten rok był taki, by właśnie zrobić to przed zmianą kodu. Rok przeleciał, przyszedł listopad i trzeba było działać. Od pierwszego dnia miesiąca już mocno weszło mi na psychę to, że odhaczenie ruchania jest kwestią najbliższych dni. Myślałem o tym w kółko, zwłaszcza przed snem. Układałem w głowie scenariusze od samego telefonu począwszy po jakieś hipotetyczne kwestie dialogowe
![kaczek93 - Dokonało się. Rzutem na taśmę, tydzień przed 30 urodzinami zdjąłem klątwę ...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/7b4c2c9d4e1a818c61c666361226d6f425e05282e285e0cfc05606e49dad43fc,w150.png?author=kaczek93&auth=e54b151d238e96ff492b45523c384a83)
- mąka typ 00: X g
- letnia woda: 0.6 * X g
- olej: 0.07 * X g
- drożdże instant: 0.02 * X g
- sól: wg uznania
mąkę przesypuję przez sito (dałem w tym momencie 120g), dodałem drożdzę i sól. widelcem zmieszałem. następnie wodę i olej i widelcem wszystkie mieszałem aż wszystko się z sobą połączy i będzie wspólną kupą. następnie ugniatałem (dodałem +20g mąki bo się trochę lepiło ciasto) aż będzie ładne ciasto. olej i przysypanie przez sito duży dały w porównaniu do wcześniejszych ciast. potem wyrastania w normalnej temp przez godzinę, potem kolejną godzinę w lodówce. wyrastanie w lodówce dodaję elastyczności. no i potem formowanie wybraną techniką, ale bez żadnego wałkowania ! nie chcemy się pozbyć powietrza zawartego w cieście
#mikrokoksy
Komentarz usunięty przez autora
Polecam tez boki pizzy pędzlem posmarowac oliwą