Aktywne Wpisy
Joxek +201
Też się pogodziliscie z swoimi gruzami przez obecne ceny aut? xD
Mam auto z fabrycznym #lpg z 2012 r. Od początku w rodzinie, bezwypadkowe. Jakby nie patrzeć auto ma 12 lat i normalnie zmieniłbym na coś świeższego, ale jak popatrzyłem na obecne ceny używanych aut i jak na przeglądzie diagnosta potwierdził że spodni próg zdrowe. To naprawiłem klimę, zrobiłem sprzęgło, kupiłem nowe wielosezonowe opony i parę innych #!$%@? eksploatacyjnych i będę nim
Mam auto z fabrycznym #lpg z 2012 r. Od początku w rodzinie, bezwypadkowe. Jakby nie patrzeć auto ma 12 lat i normalnie zmieniłbym na coś świeższego, ale jak popatrzyłem na obecne ceny używanych aut i jak na przeglądzie diagnosta potwierdził że spodni próg zdrowe. To naprawiłem klimę, zrobiłem sprzęgło, kupiłem nowe wielosezonowe opony i parę innych #!$%@? eksploatacyjnych i będę nim
magnetotonieja +146
#mecz #heheszki #pasta #austria
Austria: Najszczęśliwszy Naród w Europie:
Według Eurostatu z danych z 2022 roku, Austria jest najszczęśliwszym krajem w Unii Europejskiej. Jakże to może dziwić? Bo przecież współczesnym Austriakom nie brakuje powodów do radości, mając na wyciągnięcie ręki zarówno Alpy, jak i najwyższy standard życia w Europie. A czy może Austriakom zawsze sprzyjało szczęście – od korzystnego położenia geograficznego, przez historię pełną sprytnych manewrów i zaskakujących zbiegów okoliczności, aż po
Austria: Najszczęśliwszy Naród w Europie:
Według Eurostatu z danych z 2022 roku, Austria jest najszczęśliwszym krajem w Unii Europejskiej. Jakże to może dziwić? Bo przecież współczesnym Austriakom nie brakuje powodów do radości, mając na wyciągnięcie ręki zarówno Alpy, jak i najwyższy standard życia w Europie. A czy może Austriakom zawsze sprzyjało szczęście – od korzystnego położenia geograficznego, przez historię pełną sprytnych manewrów i zaskakujących zbiegów okoliczności, aż po
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
- mąka typ 00: X g
- letnia woda: 0.6 * X g
- olej: 0.07 * X g
- drożdże instant: 0.02 * X g
- sól: wg uznania
mąkę przesypuję przez sito (dałem w tym momencie 120g), dodałem drożdzę i sól. widelcem zmieszałem. następnie wodę i olej i widelcem wszystkie mieszałem aż wszystko się z sobą połączy i będzie wspólną kupą. następnie ugniatałem (dodałem +20g mąki bo się trochę lepiło ciasto) aż będzie ładne ciasto. olej i przysypanie przez sito duży dały w porównaniu do wcześniejszych ciast. potem wyrastania w normalnej temp przez godzinę, potem kolejną godzinę w lodówce. wyrastanie w lodówce dodaję elastyczności. no i potem formowanie wybraną techniką, ale bez żadnego wałkowania ! nie chcemy się pozbyć powietrza zawartego w cieście
#mikrokoksy
Komentarz usunięty przez autora
Polecam tez boki pizzy pędzlem posmarowac oliwą