Aktywne Wpisy
nad__czlowiek +14
#programowanie #programista15k #it #pracbaza #bezrobocie #chatgpt
Szpanowaliście swoim obijaniem się na B2B jak to można popracować 3-4h dziennie i resztę spędzić na siłowni, gotowaniu czy oglądaniu seriali, albo trzaskać 2 "etaty" (lub więcej) jednocześnie i wszędzie logować 2x8h gdy realnie pracowało się <8h - no to macie . Weszło AI i już wiele firm w strachu, rekrutacje wstrzymane, budżet uszczuplony. Kryzys gospodarczy, wysokie stopy w stanach. Większość korporacji (klienci spoza IT) wraca
Szpanowaliście swoim obijaniem się na B2B jak to można popracować 3-4h dziennie i resztę spędzić na siłowni, gotowaniu czy oglądaniu seriali, albo trzaskać 2 "etaty" (lub więcej) jednocześnie i wszędzie logować 2x8h gdy realnie pracowało się <8h - no to macie . Weszło AI i już wiele firm w strachu, rekrutacje wstrzymane, budżet uszczuplony. Kryzys gospodarczy, wysokie stopy w stanach. Większość korporacji (klienci spoza IT) wraca
Jakby się zastanowić, cancel boxdela nie dość, że jest nielogiczny, to nieopłacalny dla internetu. W tej przestrzeni poruszają się takie #!$%@? elementy jak roksysyn,,ciot, fagata, mnóstwo byłych scammerów/scammerek jak natsu, lexy czy realnie szkodliwe elementy jak penis załęcki. Dlaczego internet miałby cancelować osobę która z wymienionych wyżej zrobiła najmniej #!$%@? rzeczy, a jednocześnie najwięcej dała nam contentu i rozrywki?
#famemma
#famemma
- mąka typ 00: X g
- letnia woda: 0.6 * X g
- olej: 0.07 * X g
- drożdże instant: 0.02 * X g
- sól: wg uznania
mąkę przesypuję przez sito (dałem w tym momencie 120g), dodałem drożdzę i sól. widelcem zmieszałem. następnie wodę i olej i widelcem wszystkie mieszałem aż wszystko się z sobą połączy i będzie wspólną kupą. następnie ugniatałem (dodałem +20g mąki bo się trochę lepiło ciasto) aż będzie ładne ciasto. olej i przysypanie przez sito duży dały w porównaniu do wcześniejszych ciast. potem wyrastania w normalnej temp przez godzinę, potem kolejną godzinę w lodówce. wyrastanie w lodówce dodaję elastyczności. no i potem formowanie wybraną techniką, ale bez żadnego wałkowania ! nie chcemy się pozbyć powietrza zawartego w cieście
#mikrokoksy
I oczywiście żaden olej, tylko oliwa. Nie ma oliwy, nie ma pizzy. :D
Będę kombinował 200g mąki 450 (nie chce mi sie latać za 00), 100 wody i z pół paczki drożdży