@Poemat: nic nie rozumiem, znaczy połowę :E Ale trapy i face pull z rotacja robię nadal zawsze cały czas. Po dorzuceniu tego ćwiczenia jednak doznałem nowego wymiaru bólu na dzień Następny, a w niedługim czasie czucia i możliwości pracy łopatka jak nigdy, taki mały game changer dla mnie.
W wyciskaniu leżąc i podciaganiu już mam progres, spędzam w robocie sporo czasu przed kompem, a mimo to teraz mi trzyma łopatki
@Skogyr: Po prostu go wypunktowałem, ktoś kiedyś się pytał o porady z jego kanału i tutaj jest rozłożone czy warto go słuchać czy nie
Swoja drogą właśnie cuban press, Y-raise, t-raise, same retrakcje z wyciągiem są bardzo dobrymi ćwiczeniami jeśli u kogoś jest problem z wyciskaniem/uciekającymi łopatkami itp.
@Poemat: u mnie jest tak, że w danym momencie mi nie uciekają, więc zazwyczaj przestaje robić te ćwiczenia, a po chwili problem wraca.
Jeśli chodzi o ten kanał i jego porady, to specjalnie jakoś większość do mnie nie przemawiała. Po prostu tutaj sam sprawdziłem, dało efekt i wydaje mi się, że jednak lepszy niż trapy.
fajen bo udało się naprawić lapka, laptop 13 lat, wiatraczek głośnio chodził, chrzęścił, zamówiłem nowy, zamontowałem, wymieniłem też pastę na procku na nową i śmiga cichutko, temperaturki fajne, umiem coś
W wyciskaniu leżąc i podciaganiu już mam progres, spędzam w robocie sporo czasu przed kompem, a mimo to teraz mi trzyma łopatki
Swoja drogą właśnie cuban press, Y-raise, t-raise, same retrakcje z wyciągiem są bardzo dobrymi ćwiczeniami jeśli u kogoś jest problem z wyciskaniem/uciekającymi łopatkami itp.
Jeśli chodzi o ten kanał i jego porady, to specjalnie jakoś większość do mnie nie przemawiała. Po prostu tutaj sam sprawdziłem, dało efekt i wydaje mi się, że jednak lepszy niż trapy.