Aktywne Wpisy
ZygmuntJedyny +22
Postanowilam przeczytać lektury szkolne od nowa.
Właśnie skonczylam Kamienie na szaniec. Wiem, ze jest sporo kontrowersji wokół, ale mnie kompletnie zmiazdzyla (czytana ostatni raz 15 lat temu).
Zabrałam się za Wesele Wyspiańskiego, z racji ze mieszkam blisko.
Jak sądzicie, co nastepne?
#ksiazki #lektury
Właśnie skonczylam Kamienie na szaniec. Wiem, ze jest sporo kontrowersji wokół, ale mnie kompletnie zmiazdzyla (czytana ostatni raz 15 lat temu).
Zabrałam się za Wesele Wyspiańskiego, z racji ze mieszkam blisko.
Jak sądzicie, co nastepne?
#ksiazki #lektury
Ludziom się coś tylko usrało, że jak stare to będzie się psuło, niebezpieczne i trumna na kołach.
@pwl86: powiem tak: xDDD
@zagubiony-pixel: Nie wiem skąd opinia, że auto używane musi śmierdzieć poprzednim właścicielem i być niepewne. No chyba, że takie ktoś kupuje - to jego wybór. Są ludzie co dbają o samochody i sprzedają bo kupili nowszy albo im już niepotrzebny samochód.
Naprawdę to nie
@Account_executive: To jest jeden z większych mitów chyba. Spalanie od dawna nie idzie w dół. Po prostu nie da się uzyskać już mniejszego spalania benzyny/ropy. Powiedziałbym, że auta palą nawet więcej ze względu, iż są cięższe.
Bezpieczniejsze owszem są, ale na pewno nie zgodzę się z tym, że palą mniej.
@wcfilmowe: Po prostu trzeba nie kupować u Janusza 20 letniej multipli. Ja tylko napisałem, że są dobre auta za małe pieniądze. Czasem trzeba poszukać ale uwierz - są.
Nowy silnik peugeot 1.6t 225km pali więcej niż 2.0 tsi - nie mogłem zejść poniżej 9:litrów na jazdach testowych. :(
Kolego, bezpieczeństwo przede wszystkim! Nowy = nowy. Nie każdy kupuje auta do 50k pln. Czasami warto też i innej grupie pomyśleć pisząc komentarze, sam zaczynałem od
@pwl86: Zdecydowanie nie.
@Account_executive: Owszem, bezpieczeństwo jest ważne.
Ale w nowym samochodzie poza lepszymi strefami zgniotu, wzmocniona kabiną, większej ilości poduszek - nie ma specjalnie nic innowacyjnego. Oczywiście to robi grubą robotę i nie będę z tym dyskutował. Przy dzwonie nowsze auta są zdecydowanie na plus.
Jednak auto 15 letnie już całkowicie dają radę jeśli o to chodzi - jak zadbamy o stan techniczny, hamulce, luzy w
Każdy koszt zapisuje.
Pisze to dlatego że mit taniego auta używanego to mit. No i
@NapTooR: W miesiąc wydałeś 21 tys zł na naprawy auta z 1999 roku? Ja bym to auto zwrócił w takim wypadku. Jeśli tak słabo poszło Ci z kupnem dupowozu za 7 tys, to niestety nowe też byś kupił
nie ukrywajmy, że prawie każdy handlarz samochodami używanymi to jest #!$%@? i oszust
moi rodzice (mimo mechanika w rodzinie, który sprawdzał samochody) kupili 2 razy używane, które zepsuły się dość szybko (w jednym podłoga się #!$%@? xd), teraz kupują tylko w nowe i działają bez problemu ponad 10-15 lat