Wpis z mikrobloga

Mam pytanie. A więc dla czego jeżeli spora część użytkowników o poglądach wiadomych nie lubi wojna idei, to nie da jej na #czarnolisto ,a stosuje cenzurę prewencyjną w postaci ciągłego zakopywania danego tagu ? Rozumiem, że to w trosce o dobro innych, bo oni nie wiedzą co jest prawdziwe i dobre ?

Ja np nie lubię lgbt, ale nigdy mi nie przyszło do głowy, żeby zakopywać wpisy np. @artpop i nawet go nie czarnolistuje, co najwyżej udzielę się w jakimś znalezisku jeżeli jakiś temat mnie poruszy. I nie zakuje znalezisk bo uważam, że może ktoś inny będzie chciał je zobaczyć. Jeżeli znalezisko okaże się słabe to nikt go nie wykopie, a jeżeli fałszywe to będzie to widać w komentarzach i w powiązanych.

Taka prewencja informacji to 100 gorsza mentalność niż cieszenie się z zakazu handlu w niedziele.
#wojnaidei #neuropa #bekazlewactwa #hipokryzja #zalesie
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@rifraw: Wiesz, są to często ludzie skrzywdzeni w jakiś sposób przez los. I w taki właśnie sposób kompensują sobie swoje problemy. A cała reszta jest skazana na obcowanie z tymi dzbanami.
  • Odpowiedz
@wyje_Bane: xD no to fajnie masz na chacie. Wysłała, ale dlatego, że popadł w łykanie psychotropów przez to, że żona umiera na raka i nie może sobie z tym poradzić. To przećpanego rozumiem (chociaż trochę pluję na sposób w jaki to przestawiasz) a o tego damskiego boksera pytałem.

No ale jak widać się orientujesz xD
  • Odpowiedz
@bartosz-bartosz: No właśnie jest trochę bez sensu, mirko działa bez zakopywania i działa. A opcja zakopywania jest często jak napisałem wykorzystywana jako cenzura prewencyjna przez te same osoby. Rozumiem zakopać jakiś badziew który wykopały 3 osoby przez 2 godziny ale czesto jest tak, że sporo osób 20 - 30 wykopie znalezisko w takim czasie, a ciągle te same osoby zakopują znaleziska które im się nie podobają. Zresztą to jest serwis
  • Odpowiedz
@rifraw: Ponieważ wojnaidei jest nierzetelny i manipuluje informacjami. Nie przeszkadza mi to, że jest konserwatystą - problem jest w tym, że jest manipulantem i nierzetelnym kłamcą. Dlatego go zakopuję, ponieważ chciałbym, by ten portal był trochę lepszy od gówna.
  • Odpowiedz
@johny-kalesonny: Aha czyli ty masz większa wiedzę od innych czy coś jest rzetelne czy nie. I inni ani nie powinni tego oglądać chociaż oglądają ani sami oceniać bo nie mają własnego rozumu ? Pomijam już nawet wojne ideii bo jak widać, ludzie twojego pokroju dostosowują ten argument do każdego z filmów który im się nie podoba albo czują się jakimś filmem ośmieszeni.
No a co jeżeli ludzie chcą oglądać nieżetelne
  • Odpowiedz
: Aha czyli ty masz większa wiedzę od innych czy coś jest rzetelne czy nie.

@rifraw: A skąd ten wniosek?

Oglądałem jego materiały. Gadał takie rzeczy, że nazizm jest ideologią lewicową ponieważ "narodowy socjalizm" ma "socjalizm" w nazwie. To nie są przejęzyczenia, czy drobne błędy dotyczące poszczególnych faktów - to są rażące
  • Odpowiedz
@johny-kalesonny: Tylko, że wykopywanie nie ma negatywnych konsekwencji. A jeżeli nawet 1000 osób chce obejrzeć dany film, a będzie szybciej zakopywany niż wykopywany to z tych ludzi obejrzy go może procent.
  • Odpowiedz