Aktywne Wpisy

Sportacus +133
Dopiero niedawno się dowiedziałem, że w Polsce był cykl 13 filmów związanych z różnymi świętami obchodzonymi u nas w ciągu roku. Każdy trwa około godziny. Pewnie większość z was kojarzy Żółty szalik i tę słynną scenę z Gajosem, kiedy delektuje się wódką. Będzie co oglądać – może i was to zainteresuje, jeśli jeszcze o tym nie słyszeliście :D
#filmy #ciekawostki #gruparatowaniapoziomu
#filmy #ciekawostki #gruparatowaniapoziomu
źródło: obraz
Pobierz
niochland +50
Widzieliście kiedyś reklamę bidetu? Ja też nie.
A widzieliście kiedyś reklamę papieru toaletowego? Ja również regularnie.
Od kilku lat walczę z wykluczeniem bidetowym Polaków.
Dlaczego? Bo mamy XXI wiek - dosłownie rok, który kiedyś był utożsamiany z futuryzmem, kolonizacją Marsa i latającymi samochodami - a co robimy jako społeczeństwo? Nadal rozmazujemy kał po dupie papierem i jesteśmy chodzącymi brudasami.
Papier
A widzieliście kiedyś reklamę papieru toaletowego? Ja również regularnie.
Od kilku lat walczę z wykluczeniem bidetowym Polaków.
Dlaczego? Bo mamy XXI wiek - dosłownie rok, który kiedyś był utożsamiany z futuryzmem, kolonizacją Marsa i latającymi samochodami - a co robimy jako społeczeństwo? Nadal rozmazujemy kał po dupie papierem i jesteśmy chodzącymi brudasami.
Papier
źródło: bidet-sospeso-in-ceramica-design-moderno-star-55x35cm-made-in-italy-1
Pobierz

Warto sobie zainstalować jeśli nigdy nie używałem tego systemu? Od zawsze #windows, w gry praktycznie nie gram, a w programowanie się nie bawie.
Coś muszę wiedzieć przed instalacją? Która wersja będzie najbardziej odpowiednia
#kiciochpyta #linux #informatyka
na początek musisz wiedzieć że jeśli oczekujesz czegoś więcej niż przeglądarka, filmy, muzyka, jakiś office, czy duperele to pojawiają się problemy z kompatybilnością sprzętu, oraz trzeba grzebać w google za komendami do konsoli
system darmowy ale od lat się nie rozwija pod domowy desktop, każdy komputer
@ActiZ: Że są różnice w podstawowych rzeczach, które później się zacierają wraz z użytkowaniem. Że podejście w systemie do wielu spraw jest inne dla przykładu nie ma instalatorów programów, sterowniki są zazwyczaj już w systemie i inne takie bzedety.
Myślę, że coś najpopularnijeszego czyli cokolwiek oparte o ubuntu np kubuntu, ubuntu cinnamon czy xubuntu. Jaki masz sprzęt?
@jacieniemog28: Tak tylko przypomnę xD
źródło: comment_FJmI5mOC4j3MYQfzcJcECmRcL2oeoRxr.jpg
Pobierz@jacieniemog28: instalowałeś jakiegoś współczesnego Linuksa (może z wyjątkiem Archa)? ;) Jak chcesz to możesz poustawiać wszystko na osobnych partycjach, a jak nie to klikasz "instalacja domyślna" i instaluje się wszystko na jednej.
Może pisze teraz głupoty, ale ja to się nie znam ¯\_(ツ)_/¯
Wrzucę swoje pliki na chmurę i będę instalować
Najlepszym wyjściem będzie zrobienie sobie trzech sticków z odpowiednio PopOS, Kubuntu i Mint Cinnamon, odpalenie wersji live i