Wpis z mikrobloga

@sebool12: 50fps plynne, dobre

60fps to mało by strzelać i jedyne co mozna robić to zbierac karty tarota.
super optymalizacja Fhd 67fps stałe 4k 30-60 XD
to w fhd powinno ze 100 byc

@Nationalheld 100 to chyba w fornite. Ja rozumiem że rdr2 ma pewne problemy techniczne ale bądźmy też realistami. Gra ma bardzo dobra grafikę nawet na niższych ustawieniach. Dużo efektów graficznych i ogromny zasieg widzenia. Mam wrażenie, że zasięg
odpowiedz

@sebool12: ja mam srednio 73-75 fps w tym benchmarku tez na gtx 1070 i na slabszym procesorze ale nie ustawialem wszystkiego na ultra i kazdego suwaka na prawo, bo jest kilka opcji ktore nie poprawiaja grafiki a zabieraja cenne fpsy: zachowanie/fizyka wody, odbicia (nie odibicia luster tylko te inne), teselacja drzew i jeszcze cos z bliskimi efektami czasteczkowymi mgły. Poza tymi opcjami to praktycznie wszystkie pozostale ustawione mam na wysokie
@sebool12: strasznie dziwne ustawienia, niektore opcje ktore praktycznie nie obnizaja wydajnosci (jak chociazby Jakosc drzew na medium gdzie ja mam na ULTRA) a z drugiej strony wlaczone 2 rodzaje wygladzenia krawedzi rownoczesnie (taa i fxaa).
@sebool12: dodatkowo jeszcze mam ustawione wyostrzenie TAA na 2.0 ( w plicku cfg -> C:\Users\NAZWATWOJEGOFOLDERU\OneDrive\Dokumenty\Rockstar Games\Red Dead Redemption 2\Settings plik system. Ustawienie maksymalnego wyostrzenia z poziomu opcji w grze to <sharpenIntensity value="1.000000". No i jak widac samo TAA ustawione na srednie bo na WYSOKIM mimo ze fps taki sam to zbyt bardzo rozmowywa np drzewa. Probowalem TAA wysokie i wyostrzenie na 3.0 w pliku system ale chyba srednie i 2.0 jednak