Wpis z mikrobloga

Na Pomorzu to wygląda inaczej. Jedni mówią siatka, inni reklamówka, jeszcze inni torba foliowa, a jeszcze inni tasza (głównie Kaszubi).
  • Odpowiedz
@shaunblack: @Rancor:
Ja pierdziele skąd wy się urywacie? Przyjechaliście z jakiegoś podlasia? Nikt normalny tak nie mówi, nauczcie się normalnego języka ;/ I nie wprowadzajcie ludzi w błąd. Od zawsze i oby tak też zostało używa się słów jednorazówka/reklamówka/siatka/torba.
  • Odpowiedz
@shaunblack: Bywałem nie raz i nigdy nie słyszałem i obym nie usłyszałem bo aż wstyd na cały kraj. Tak czy siak uczcie ludzi normalnego języka.
Chyba że to na jakiś targach wiejskich - tam to luz, prości ludzie, prosty wymyślony język.
  • Odpowiedz
@Loloman: Zarzyj leki, a dopiero potem coś do mnie pisz. Tak mówimy i tak będziemy mówić. Nie jestem z Podlasia, tylko z Dolnego Śląska, czyli Polski A
  • Odpowiedz
@PieronWoBistDu: akurat nie trafiłeś, bo żaden ze mnie gorol, jestem z hanyskiej rodziny, a gwarą nie posługuję się w Internecie, bo pisana wygląda jakby się było upośledzonym umysłowo i nawet z tym nie próbujcie polemizować. Nie wiem z której jesteś części, ale "Nylonbojtel", serio tak się u Ciebie mówi? ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@PieronWoBistDu: mam przez to na myśli Ślązaków którzy cały czas posługują się gwarą, być może dążą i do autonomii Śląska. Ja jestem Ślązakiem tylko z powodów "geograficznych" i w przeciwieństwie do mojej rodziny nie używam jej zbyt dużo na co dzień, staram się w ogóle, ale rozumiem niemal każde słowo, nawet najbardziej 'wyszukane'. Nie lubię gwary - po prostu, a wszelakie Ruchy Autonomii Śląska itd. uważam za idiotyczne.
  • Odpowiedz