Aktywne Wpisy
g0blacK +326
Znalazłem fajną stronkę, gdzie można ściągnąć filmy, muzykę, albo gry i programy.
Nie będę płacił za jakieś Netflixy jak tutaj mam za darmo.
Polecam
#filmnawieczor #internet #poradnik #dobrerady #gry
Nie będę płacił za jakieś Netflixy jak tutaj mam za darmo.
Polecam
#filmnawieczor #internet #poradnik #dobrerady #gry
Moseva +205
Jak ktoś nie wchodzi na główną za bardzo, to warto zrobić wyjątek i wykopać to znalezisko, żeby podkręcić Małysza ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Jakieś mendy ukradły, skatowały na śmierć Strusia Zenka i jeszcze go zg*łcili. Grożą im za to jakieś śmieszne kary w stylu zakaz zbliżania się do osady w której przebywał ptaszek.
Warto nagłośnić, że nie ma przyzwolenia społecznego
Jakieś mendy ukradły, skatowały na śmierć Strusia Zenka i jeszcze go zg*łcili. Grożą im za to jakieś śmieszne kary w stylu zakaz zbliżania się do osady w której przebywał ptaszek.
Warto nagłośnić, że nie ma przyzwolenia społecznego
#nieruchomosci
Tu nawet nie jest problemem kapitał, ale kredyt (lewar).
@LaurenceFass: tu problemem jest niskie opodatkowanie i brak składek z takiej "działalności". tani kredyt nie jest niczym złym bo przecież mając tani kredyt ludzie mogą też kupić na własność na kredyt. Problemem jest to że bierzesz kredyt i ludzie spłcają ci na wynajmie twój kredyt gdyby trzeba było zapłacić większy podatek to nie byłoby to już tak opłacalne.
Kurde trudne się wylosowało ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@zeszyt-w-kratke
No chyba, że urodzisz się później to wtedy nie.
@zeszyt-w-kratke: A może popyt na wynajem takich mieszkań?
Gdyby nie było chętnych, najem byłby tańszy i nie można byłoby na nim zarobić.
A skoro można zarobić i to nieźle - znaczy że jest więcej chętnych najemców niż mieszkań na wynajem.
D-------e podatków i składek, d-----e osobom bez kapitału, które muszą wynajmować.
Tak
INFLACJA.
Ludzie sie orientują ze jak hajs se po prostu lezy na koncie np 100,000zł to za sam rok lezenia traci z jakieś 15% czyli -15,000zł. Jak by ktoś cie o--------ł na mieście na 15K to byś z posterunku nie wychodził ale jak zrobią to politycy k-------e w 12msc to
don't hate the player hate the game. Ja tylko pokazuje patologie systemu gdzie jeden spłaca kredyt 30 lat ciężka praca a drugi "optymalizuje" się podatkowo i finansowo inwestując w nieruchy kosztem reszty społeczeństwa.
@revente: spekulacja na dobrze pierwszej potrzeby. Poczekaj aż Korporacje wykupią wszystkie źródła wody i ciekawe czy też będziiesz "NO PRZECIEŻ MOŻECIE MIEĆ WŁASNE ŹRÓDŁO WODY, WYKOPCIE SE DZIURE ALBO ZBIERAJCIE DESZCZÓWKĘ, JEST POPYT JEST PODAŻ" xDDD
Mamy w kraju ok 20mln właścicieli mieszkań i domów.
I ponad 99% to osoby prywatne.
Fundusze mają łącznie kilkanaście tysięcy. Tyle co