Aktywne Wpisy
Riannon86 +169
Sprzątam w domowych książkach i znalazłam książkę kucharska prababci z 1889. Podsylam kilka stron. Gdyby ktoś chciał jakieś przepisy dajcie znać. #gruparatowaniapoziomu #gotujzwykopem #kuchnia #historia #ksiazki
Idzpanwjaro +1283
Ogłaszam konkurs na najlepszy opis obrazka oraz zapraszam do jego kradnięcia :)
#majtczak #afera #p0lka #morderca #majtczakmorderca #bekazpodludzi
#majtczak #afera #p0lka #morderca #majtczakmorderca #bekazpodludzi
#nauka #ciekawostki #gruparatowaniapoziomu #polska
@Spring_is_coming: bo kilka lat temu zobowiązano każdego do zrobienia magistra
zostali tylko instruktorzy zawodu i studenci
A tu się okazuje, że to tylko w Polsce taki „wymóg”. Wiesz może skąd się on wziął?
Edit: Moim zdaniem odpowiedź na Twoje pytanie to "dlaczego nie". I tak nic to nie zmienia.
@czup: Mysle ze swiatowa czolowka.
@Widmo1234: Piszę na podstawie wlasych doswiadczen, doswiadczen moich kolegów i dosiadczen dzieci. Odnoszac sie do grafiki, to, ze w Polsce ktos ma tutył magistra nie jest zadnym miarodajnym czynnikiem i o to mi chodziło.
Może ty, twoi koledzy i dzieci po prostu byliscie malo pojetni?
@Widmo1234: Daruj sobie takie uszczypliwości, bo to Ty teraz wyszedłeś na buca. Żegnam.
Wyżej nie będzie, ludzie uzupełniali wykształcenie, bo drabinka płac była o nie oparta. Od stycznia bazowe pomiędzy człowiekiem bez pp i magistra a najwyższym możliwym skurczy się do 1200 pln. Z czasem 'dorównamy' do reszty OECD.
Obawiam się, że z porównania wyniknie totalny bezsens podejmowania zawodu nauczyciela. Dodam, że nie jestem nauczycielem i nie mam żadnego w rodzinie ani wśród bliskich znajomych.