Aktywne Wpisy
masonios72 +46
Kopyto96 +274
Po moim rozstaniu (6,5 roku razem) przeprowadziłem się do rodziców. Mam 27 lat. Będę teraz zmieniać pracę i wiecie co? Mam już w dupie ten wyścig. I mam w dupie tę samodzielność. Mieszkam w dużym domu (2 mieszkania po 100m2, na górze tylko schorowana na alzheimmera babcia) i będę tutaj się kisić kilka lat, nawet jak sobie znajdę nową kobietę i po prostu odkładać hajs. Nie będę już niewolnikiem tego systemu. I
Otoz w moim miescie dziala stowarzyszenie jakies katolickie, kupili chate, ktora jest tak jakby ich siedziba gdzie sie modla, spotykaja blabla. Na grupe skladaja sie same osoby swieckie, takze kilka malzenstw. No i wyszlo na to, ze na chwale boza oni w malzenstwach nie uprawiaja seksu, bo poszli do biskupa albo innego batmana na wysokim levelu i poprosili o poblogoslawienie ich BIAŁYCH małżeństw xD. Reakcja biskupa byla dosyc wlasciwa, ze ich chyba #!$%@? i maja sie ruchac, inaczej im koscielnie uniewazni te sluby xD
Dlaczego ci ludzie, codziennie sie modlacy i w ogole wciaz uznaja ze zaprzestanie uprawiania seksu w malzenstwie w teorii mogloby ucieszyc Boga? Ktos wyjasni?
#bekazpodludzi #zwiazki
#bekazkatoli
Bóg stworzył człowieka, dając mu przyjemność z seksu. Pora tego zabronić.
@yahoomlody: Kościół ma 2k lat doświadczenia. Takie coś się dzieje jak ktoś próbuje na własną rękę interpretować. Ewangelicy w USA,, którzy wywodzą się z społeczeństwa, które uciekło z Europy, bo była zbyt zepsuta (m.in. okres libertynizmu) robią nie takie rzeczy. Nasi ewangelicy też potrafią i jak widać
@yahoomlody: bo nie czytają Biblii. Nie chce mi się teraz szukać konkretnych fragmentów ale ogólnie w bodajże w Księdze Rodzaju Bóg mówi coś w stylu: bądźcie płodni i zaludniajcie ziemię.
Znają się też w innych księgach fragmenty mówiące o tym, że wstrzemięźliwość W małżeństwie jest dopuszczalna tylko ze względów
@yahoomlody: ehe, już widzę to modlenie.
Współmałżonkowie im nie pasują to klub swingersow mają.
@wartosci_tradycje_EUROPEJSKIE: To nie muszą być protestanci. Jest wiele przypadków zaczynających się od tego:
Grupa ortodoksów z osobą duchową lub bez jej udziału, zakłada grupę, w której się spotykają i interpretują Pismo Święte w sposób "nieco" odbiegający od nauk KRK. W efekcie zawiązuje się