Wpis z mikrobloga

Szukam termometru dla malego dziecka(lvl 1.5), co polecacie? Mamy bezdotykowy ale jest o kant d...y rozbić... Córa dzisiaj leciała przez ręce, a ten pokazuje 36.8 :/. Tradycyjny po 2 minutach pokazał 39.5. Niestety w normalnych sytuacjach nie jest możliwe jeszcze zmierzenie małej zwykłym termometrem, wiec potrzebuje czegoś w miarę dokładnego i szybkiego.
#dzieci #rodzice #zdrowie #choroby #dziecko
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@rozowy_mikro: u nas braun nie działał, ale kupiłam jakiś tani od aldi i służy nam od dwóch lat.
Jest w miarę dokładny, a porównywaliśmy z jednorazówkami szpitalnymi pod pachę. (tempa dot)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@rozowy_mikro: micro life bezdotykowy jest spoks tylko trzeba walić centralnie w czoło i wytrzymać tak cały pomiar czyli ok 3 sekund, na skroni np jest zazwyczaj pół stopnia więcej
  • Odpowiedz
@rozowy_mikro Żona kupiła bezdotykowy beurer ft 90, niby miał dobre recenzje. Też okazał się do niczego. Wg niego mały miałby co chwilę gorączkę powyżej 38 st. Pomiary tej samej osoby, w odstępie minuty, potrafią się różnić o 0,5 - 1 stopień. Też bym kupił jakiś douszny z polecenia.
  • Odpowiedz
  • 0
@RandomowyMirek wlasnie dzisiaj takiego użyłam, ale jak córka jest świadoma to nie ma szans na taki pomiar. Nawet youtube nie pomaga. Dlatego potrzebuje czegoś co mi powie mniej wiecej, ale jednak z błędem w granicy rozsądku.
  • Odpowiedz
Dwulatek już kapuje, o co chodzi, i potrafi grzecznie wysiedzieć z termometrem pod pachą, bo wie jaka jest alternatywa.

@RandomowyMirek: tu bym polemizowala :D
moj dwulatek nienawidzi odsysania nosa i jak to robie, to zekam tylko, az mi policja do drzwi zapuka, ze sie nad dzieckiem znecac... Wie gosc doskonale , ze ma albo dmuchac albo bedziemy odciagac.
Dmuhac tez nie chce (a wiem, ze potrafi), choc ma zestaw do odciagania przed oczami
  • Odpowiedz