W ciągu dnia słabo się czułem, spodziewałem się, że może być ciężko no i wyszło bez szału, do tego odwróciłem trasę i okazało się, że tak biegnie się trudniej ¯_(ツ)_/¯
Mimo wszystko aktywność była, a koniec ok 2x100m, jeszcze się tego uczę.
@cs16_pl: Te 2 x 100m to miały być przebieżki? Przebieżki biega się szybko i dynamicznie ale nie sprintem. Takie sprinty też mają sens w treningu, jak najbardziej, choć nie jestem pewien czy aby na pewno Tobie są potrzebne. Swoją drogą dobre tempo maksymalne, 2:19/km nawet biorąc pod uwagę to że Garmin przekłamuje to szybkie bieganie. Ja osobiście biegam przebieżki w tempie zawodów na 5km(3:30/km), jak noga podaje to w tempie
@szczypek45 miały być przebieżki ale trudno mi wyczuć tempo/dystans bo macham rękami, jest ciemno, świecę czołówką i nie widzę nic na wyświetlaczu zegarka ( ͡º͜ʖ͡º) Nie był to sprint właśnie, na pewno miałem jeszcze rezerwę a i starałem się kolana podnosić wysoko.
Dzięki za komentarz, każda sugestię biorę do serca ;)
Zastanawiam się, czy nie zmienić podejścia do treningu i zacząć trzymać się drugiej strefy, w moim przypadku pewnie tempo
@balbezaur zgadza się, ponadto warto dodać, że ludzkość czeka zagłada, do wodociągów dostaje się monotlenek diwodoru, który z kolei spożywany jest w litrach.
@cs16_pl: Każdy człowiek jest inny. Jeden ma więcej mięśni, inny jest chudy. Dlatego też trening dobrany indywidualnie będzie zawsze optymalny. Ciężko jest powiedzieć przez internet jaki będzie idealny trening dla kogoś. Ba, ciężko to powiedzieć na żywo. Ja biegam kilka lat i nadal uczę się swojego ciała, do dziś nie jestem w stanie powiedzieć czy mam preferencje bardziej szybkościowe czy wytrzymałościowe xD
Ale jest jedna, uniwersalna rada dla wszystkich biegaczy. Niezależnie
W ciągu dnia słabo się czułem, spodziewałem się, że może być ciężko no i wyszło bez szału, do tego odwróciłem trasę i okazało się, że tak biegnie się trudniej ¯_(ツ)_/¯
Mimo wszystko aktywność była, a koniec ok 2x100m, jeszcze się tego uczę.
#sztafeta #bieganie
Ja osobiście biegam przebieżki w tempie zawodów na 5km(3:30/km), jak noga podaje to w tempie
Nie był to sprint właśnie, na pewno miałem jeszcze rezerwę a i starałem się kolana podnosić wysoko.
Dzięki za komentarz, każda sugestię biorę do serca ;)
Zastanawiam się, czy nie zmienić podejścia do treningu i zacząć trzymać się drugiej strefy, w moim przypadku pewnie tempo
Ale jest jedna, uniwersalna rada dla wszystkich biegaczy. Niezależnie