Wpis z mikrobloga

Jakiś czas temu bylem na wyjeździe firmowym no i oczywiście w trakcie kolacji czy lunchu bystrzaki zaobserwowały że nie jem dodatków typu chleb czy frytki, ryż itp jak wszyscy. No i oczywiście ktoś musiał o to zapytać na co ja zbyłem, że nie mogę węglowodanów. No jasna sprawa, że nie mógł odpuścić i pyta co w takim razie jem? No to mówię, że wszystko poza węglowodanami, dużo tłuszczu. No i się zaczęło, Grażki podłapały, chłopy też i no ale jak to przecież tłuszcz, zawał, miażdżyca - ale jak tak bez sernika po obiedzie ja bym haha nie mogła, a chlybek? świnty chlybek przecież ziarna witaminy

I cyk - chlybek z masełkiem
I cyk - karkówka z frytkami
I cyk - DEBILU UMRZESZ NA ZAWAŁ
I cyk - kulki takie z ziemniaków z sosem majonezowym
I cyk - BADANIA SE ZRUP DEBILU KURŁA DZIECI MASZ ZDECHNIESZ
I cyk - 11 piw i 200g chipsów, paluszków, nachosów
I cyk - DIETA MUSI BYĆ ZBALANSO... ZRURZNICO... ZBILANSOWANA DEBILU

A mówią, że jak ludzie na lowcarb to jak na vege, co 10 minut o tym mówią.
Ja nie mówię, zazwyczaj pytają sami (a co tak schudłeś a żona co taka chuda, chora może?)
A finalnie i tak mówią, że muszę jeść węgle bo tłuszcz jest niezdrowy :)

Jebla idzie dostać
Trzymajcie się w tym #keto
  • 46
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mitchumi Keto jest tragiczne jeśli chodzi o imprezy. Na szczęście możesz zjeść coś przed i cała imprezę być najedzony i w razie czego mówisz że nie jesteś głodny ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@mitchumi: nie jestem na keto, wręcz przeciwnie, ale i tak mnie dotyka to z------e ludzi w kwestii wiedzy o diecie i w szczególności tłuszczach. Wszyscy wiedzą, że od zawsze chcę przytyć i cały czas podsuwają mi same tłuszcze pod nos. „Zjedz mięso, od ziemniaków nie przytyjesz” „jak ty chcesz przytyć jak ty sam chleb jesz” „zjedz sobie cała czekoladę, przecież możesz, nic ci nie będzie”
  • Odpowiedz
@mitchumi:

A mówią, że jak ludzie na lowcarb to jak na vege, co 10 minut o tym mówią.

Ja nikomu nie mówię, że jestem wege, a w pracy słyszę te same komentarze co Ty, kiedy tylko ludzie zauważą, że mięsa nie tykam.

Dochodzą tylko oburzone teksty pt. "rośliny też czujom!" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@mitchumi:

człowiek je ciasta, pije p--o, colę, tony chleba: ok
człowiek je mięso z warzywami: BADANIA SOBIE ZRÓB, BO UMRZESZ

Spotkałam się z tym już milion razy. Nie winię zbytnio tych ludzi, bo każdy z nas był nauczony bzdur o piramidzie żywieniowej i o tym, jak to płatki śniadaniowe są zdrowe.
  • Odpowiedz
@BarkaMleczna: No :) to jest świetne. Moi rodzice też byli w tej grupie do momentu kiedy parę razy nie wysłałem im badań, teraz oboje ograniczyli węgle do minimum i np. mama zgubiła 7kg pierwsze zgubienie wagi od chyba 20 lat :)
Ojcu spadło ciśnienie i nie ma problemów ze snem :)
  • Odpowiedz