Wpis z mikrobloga

@lenovo99: Warto, jeszcze jak. Tylko trzeba pamiętać o kilku rzeczach jeśli chodzi o siermiężność:
1. Przeciwnicy sprawiają wrażenie 'bullet sponge'. Dlatego, że strzelanko jest tak zaprogramowane, żeby tylko co któryś nabój robił pełne obrażenia, ale łatwo wgrać moda lub zrobić go samemu. Po drugie trzeba pamiętać o dobrym ammo.
2. Przeciwnicy mają zapisany absurdalnie niski czas reakcji i wycelowania, kiedy już cię zauważą, co też trąci obecnie po oczach.
3. Odrzut
@Grzbiet: A kto poleca? Cień Czarnobyla i Czyste Niebo najlepiej przejść na modach tylko poprawiających ogólnie rozgrywkę, a mody oparte na CoC to zabawa po trylogii. Natomiast trzecią część polecam od razu grać Misery, bo jest ta sama linia fabularna i fajnie ją poznawać na tym modzie, zamiast na vanilli Zewu Prypeci, dużo bardziej rozbudowana rozgrywka i zajebisty klimat.
@lenovo99: Najpierw ogarnij sobie patche do Cienia Czarnobyla i Czystego Nieba, bo bez nich to się tylko #!$%@? xD
Modów nie bierz, chyba że jakieś wybitnie sprawdzone, które nie rozwalą ci rozgrywki miliardem dodatków.
Zew Prypeci dało się przejść bez wywalenia się gry do pulpitu w przeciągu pierwszych 30 minut xD
Co do rozgrywki to na początku szykuj się na ruchanie przez przeciwników w dupę jak w Gothicu przez napotkane bestie
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@lenovo99: Osobiście radzę przejść za pierwszym razem STALKERy bez modów, prócz może takich naprawiających to i owo (na przykład Complete Mod do Clear Sky, bo CS bez tego może przyprawić o #!$%@? z przerzutami).

No a tak w ogóle to nie grając w STALKERy robisz sobie wielką krzywdę Mirku ( ͡~ ͜ʖ ͡°)

https://www.youtube.com/watch?v=zh_p20lHqtA

@ChochlikLucek: no clear sky z modem complete dopiero przyprawi #!$%@? jak mu
@lenovo99 Nawet nie wiesz jak warto. Ogromne pole do popisów dla moderów. Ale jak zaczynasz to polecam podstawki. Niektóre mody to prawdziwe symulatory, np. Misery czy mój ulubiony Anomaly. I pisząc symulatory mam na myśli #!$%@? od wszystkiego co się rusza jak nie ogarniasz ( ͡º ͜ʖ͡º). No ale w Stalkery w 2k19 nie ograć to grzech.
@lenovo99: powiem ci że byłem w ty samym momencie jakieś 3 miesiące temu i sam się nad tym zastanawiałem, jako że też nie miałem okazji wcześniej, jakiś miesiąc temu udało mi się skończyć pierwszą część i zamierzam się zabrać za kolejną jakoś w grudniu, podobno jedynka jest najgorsza pod względem grywalności, później już jest tylko lepiej i generalnie to polecam zacząć, ja sobie zainstalowałem do shaodw of the chernobyl moda complete
@lenovo99: Jeśli chcesz grać bez modów to zacznij od Zewu Prypeci. To najmniej drewniana część. Cień Czarnobyla i Czyste Niebo mają dużo problemów i mogą być zbyt siermiężne jak na pierwszy raz. Jak wejdziesz już w świat i klimat to te pierwsze części będą dużo bardziej grywalne.