Wpis z mikrobloga

@Odludek_Odludny: tak przypomniała mi się wypowiedzieć Marka Aureliusza na ten temat:

"Ustroni sobie szukają na wsi, nad morzem lub w górach. I ty zwyczajnie bardzo za tym tęsknisz. Wszystko to jest bardzo niemądre, bo przecież można usunąć się, kiedykolwiek zechcesz, w głąb siebie. Nigdzie bowiem nie schroni się człowiek spokojniej i łatwiej, jak do duszy własnej, zwłaszcza ten, kto ma taką ustroń wewnętrzną, że się natychmiast zupełny znajdzie spokój, jeżeli
  • Odpowiedz
a człowiek jest tylko produktem, którego się eksploatuje

@Odludek_Odludny: kiedy nie umiesz nawet odmieniać we własnym języku xD nie dziwota, że młode polaczki nie potrafią się odnaleźć w świecie ludzi i fantazjują o ucieczce do świata natury
  • Odpowiedz
@Odludek_Odludny: ale #!$%@? XD

Gadanie o ucieczce od swiata gdzie liczą sie pieniądze, a jednak domek za cos trzeba postawić na tej ziemi, te kable z nikad Nie idą i jakoś tam sie znalazły, jak i reszta szajsu XD
Ze niby nie chcesz być kreowany przez media, a jednak wpoili Ci ze potrzebujesz taki biały, ładny domek gdzieś w górach z idealnym tłem na Instagrama, a dodatkowo sam sądzisz ze
  • Odpowiedz
@LosoweKontoLosowegoWykopowicza watch out, we have a freethinker here.

a jednak domek za cos trzeba postawić na tej ziemi

Ale wiesz, że pieniądze nie zarabia się tylko w korpo w mieście?

Pokaż mi media, które wpajają, że potrzebujesz zamieszkać na odludziu. Jak ktoś chce uciec od zgiełku i ludzi, to nie potrzebuje, żeby ktoś mu takie rzeczy wmawiał. Takie zdjęcia co najwyżej pozwalają się rozmarzyć o życiu, którego się pytanie, bo koniec
  • Odpowiedz
@troglodyta_erudyta: jaki znowu freethinjer panie, taka prawda. I z tym korpo, ja o takim czymś nie mówiłem, ale pozdro jak chcesz se po prostu postawić gdzieś losowo dom, yhym, powodzenia. Ten tez był zbudowany samymi rękoma XD

Serio chcesz potwierdzenie takich trendów? To jest teraz modne aby byc/żyć samemu, z naturką i w ogóle. Kierunek Islandia, fotka tu i tam i jest git. Albo wycieczka i odnajdowanie siebie w Wietnamie,
  • Odpowiedz
@LosoweKontoLosowegoWykopowicza

Ten domek to ta sama kategoria, to samo myślenie

Jeśli stawiasz znak równości między backpackersami (którymi gardzę) strzelającymi zdjęcia na insta po zadupiach świata z chęcią życia z dala od ludzi i mediów, to albo czegoś nie rozumiesz, albo starasz się na siłę budować teorię na bazie swoich projekcji i wrzucić do wora niezwiązane ze sobą grupy pod płaszczykiem bezmyślnego podążania za modą.

nie potrzebujesz jakiegoś domku na zadupiu aby sie odłączyć tylko ludzie tego po prostu nie umieją i im sie wydaje, ze tylko tak mozna, wyjeżdżając i zamykając sie w chatce z
  • Odpowiedz