Wpis z mikrobloga

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@chybaDapi: hej, spróbuj następnym razem włożyć najpierw samo ciasto z sosem na około 6 minut, a dopiero potem dorzucić składniki i piec gdzieś około 9 minut. To jest pizza domowa i tutaj ciastu musisz dać wyrosnąć i nie słuchać rad, że grzać piekarnik na tyle ile ma limit. Do domowej pizzy 190-200 stopni wystarcza.
@chybaDapi: Ziomeczku, jedna rada. Zmień blachę! Te blaszki dołączone do piekarnika są zazwyczaj zbyt grube aby pizza wyszła zajebista. Generalnie nic nie zastąpi w domowych warunkach kamienia do pizzy, bo wtedy kładziesz ciasto od razu na gorące podłoże. Ale jeśli go nie masz albo nie chcesz kupować, to kup okrągła, cienka blachę w markecie, taka z dziurami na spodzie, naprawdę jest ogrooomna różnica w tym jak wychodzi ciasto. Ta kwadratowa piekarnikowa