@CocoJambo14: mi to wygląda na typowy błąd konstrukcyjny. Zaraz po wzmocnieniu mamy przewężenie i dalej wzmocnienie. Koncentracja naprężeń, zjawisko działania karbu, pewnie material gównolit s235 i moze zmęczeniowo poszło.
@BezKrakaNiePograszMakaroniarzu: @BezKrakaNiePograszMakaroniarzu: akurat Bury to nie jest taka marka no name typowy wynalazek. Moze nie jakaś górna półka, ale taki sobie średniaczek, ktory powinien słuzyć. Cały pech polega na tym, ze poducent potraktował kolege jako krolika doswiadczalnego dajac mu produkt koncepcyjny, nieprzebadany i nieprzetestowany w działaniu.
@Cointreau @Heady1991 @nunu85 @machalsky Nie spaw, a spoina (chociaż sam proces to spawanie) Poza tym, jeśli spoina jest dobrze położona to nie pęknie. A materiał pęknął obok ponieważ tam występuje tak zwane SWC (strefa wpływu ciepła) przy spawania. Podczas procesu stal nagrzewa się przez co zaburzona jest struktura krystaliczna stali, a jej ziarna są większe i twardsze, ale też bardziej kruche. Żeby zapobiec takim kwiatkom jak na obrazku
@nunu85 Mądrze powiedziane, takerzowka która mamy była kupowana na około 100 hektarów A teraz robi prawie 3 razy tyle. Jakbym teraz mial kupować nową na dofinansowanie to na pewno coś konkretnego z zachodnich.
@nunu85 fakt, kupiłem teraz mandama 3 m z dotacją wychodzi 12.5 czyli tyle ile landstal/staltech które bym pewnie kupił bez także zobaczymy co z tego będzie. Na pierwszy rzut oka wygląda fajnie. Ramy się podobno gną od kamieni więc będe prostował ( ͡º͜ʖ͡º) ale na moje 50 ha nie ma sensu więcej ladować w zachodnie bo się to nie zwróci a po drugie szkoda kasy.
@Mich9: no z tej pumy jestem jak narazie zadowolony. Ale jest i łyżka dziegciu. NA ramionach w jednym miejscu (dość newralgicznym, bo w samym centrum, tam gdzie linki od poziomowania sa montowane) już widac delikatne pęknięcia tuż przy spawach. A o nic nie zawadziłem. Wiec to taka super wysoka jakosc też nie jest. No ale ogólnie na plus.
Nie wiem jak wy możecie zagadywać do lasek na żywo, dosłownie każda do której chciałem zagadać po chwili witała się ze swoim chłopakiem, albo do niego pisała, dziś miałem takie 2 przypadki xD #tinder #zwiazki #randki
¯_(ツ)_/¯
#rolnictwo #pracbaza #smutnazaba
@lanekrasz Dobrze się ukrywamy ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
@dawid131 xD
Cały pech polega na tym, ze poducent potraktował kolege jako krolika doswiadczalnego dajac mu produkt koncepcyjny, nieprzebadany i nieprzetestowany w działaniu.
@Heady1991
@nunu85
@machalsky
Nie spaw, a spoina (chociaż sam proces to spawanie)
Poza tym, jeśli spoina jest dobrze położona to nie pęknie. A materiał pęknął obok ponieważ tam występuje tak zwane SWC (strefa wpływu ciepła) przy spawania. Podczas procesu stal nagrzewa się przez co zaburzona jest struktura krystaliczna stali, a jej ziarna są większe i twardsze, ale też bardziej kruche. Żeby zapobiec takim kwiatkom jak na obrazku
Przykład. Brona talerzowa 3m (a wiec chyba najczesciej kupowana)
Polski tani producent- 15kzł brutto (https://agromil.pl/astat/758-brona-talerzowa-25m.html)
Polski uznany producent (unia/ mandam etc)- 20-30 brutto (https://www.olx.pl/oferta/mandam-gal-c-zawieszana-brona-talerzowa-2-5m-3m-4m-5m-6m-talerzowka-CID757-IDBPCx9.html )
Zachodni- koło 50-60
Ale jest i łyżka dziegciu.
NA ramionach w jednym miejscu (dość newralgicznym, bo w samym centrum, tam gdzie linki od poziomowania sa montowane) już widac delikatne pęknięcia tuż przy spawach. A o nic nie zawadziłem.
Wiec to taka super wysoka jakosc też nie jest.
No ale ogólnie na plus.