Aktywne Wpisy
wilk633 +66
#smokwawelski #krakow #zwiedzajzwykopem
Pamiętam jak za małolata byłem w krakowie na wycieczce szkolnej a jako że bardzo wtedy lubiłem czytać powieści fantasy to bardzo byłem podekscytowany żeby zobaczyć tego smoka wawelskiego którego nam dodatkowo hypeował wychowawca praktycznie przez całą podróż a jak przyszło co do czego i w końcu go zobaczyłem tego 'smoka' to reakcję miałem mniej więcej jak w obrazku
Pamiętam jak za małolata byłem w krakowie na wycieczce szkolnej a jako że bardzo wtedy lubiłem czytać powieści fantasy to bardzo byłem podekscytowany żeby zobaczyć tego smoka wawelskiego którego nam dodatkowo hypeował wychowawca praktycznie przez całą podróż a jak przyszło co do czego i w końcu go zobaczyłem tego 'smoka' to reakcję miałem mniej więcej jak w obrazku
Sam kupuję tylko dobre opony, szczególnie że dużo jeżdżę i robię spore trasy - no ale ja może jestem dziwny.
Na jakich oponach jeździcie w zimie? Normalnych zimowych, czy kombinujecie byle taniej - stare używane, nalewki, odnawiane, w ogóle nie zmieniacie?
#samochody #motoryzacja #bezpieczenstwo #polskiedrogi #mechanikasamochodowa #zima
@Agakra9: do miasta, na niewielkie dystanse, do niezbyt mocnego auta - jak najbardziej
Gorzej jak ktoś wpadnie na pomysł żeby całą Europę na takich przejechać po autostradach, to już niezbyt mądre ( ͡° ͜ʖ ͡°)
tyle że jak już sie robi to się chce też niekoniecznie 100% oryginał zrobić, ale też trochę pod siebie, tzn. wyprowadzić solidnie zasilanie do paru
@Agakra9: do miasta, na niewielkie dystanse, do niezbyt mocnego auta - jak najbardziej
Gorzej jak ktoś wpadnie na pomysł żeby całą Europę na takich przejechać po autostradach, to już niezbyt mądre ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Atreyu: nie masz racji, powielasz mity. Wołam #opony @oponeo największy serwis na temat opon w Polsce. Tak jak napisałem, powielasz mity. Te
@Agakra9: tak - dopuszczone, ale z jakimi indeksami prędkości? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
No i przede wszystkim - letnie też są dopuszczone do ruchu, a to nie świadczy o tym że są równie dobre co dobre zimówki
@Atreyu: Tak jest (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Po miescie nie poruszasz się z prędkością 110 km/h, ba, z taką prędkością na ośnieżonej drodze ktoś ma odwagę jeździć?
Te opony są dopuszczone do użytkowania na terenie Unii Europejskiej.
@Agakra9: przecież ja pisałem, że takie bieżnikowane to do miasta idealne na krótkie dystanse, ale nic ponad to ( ͡° ͜ʖ
@Atreyu: w jakich warunkach widzisz ich zastosowanie? Nalewki zimowe mają takie same zastosowanie jak fabryczne zimówki
@Atreyu: w określonych warunkach? W jakich warunkach je widzisz? Chyba nie w błocie? Mówimy, sam zacząłeś ten wpis, o oponach zimowych? Nalewki
@Agakra9: to jest potoczne określenie jazdy po mieście, na niewielkie dystanse: dom-praca-sklep-dom
@Agakra9: też sprzedajesz opony? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Agakra9: dzięki ( ͡€ ͜ʖ ͡€)
@Agakra9: dzięki ( ͡€ ͜ʖ ͡€)
@Atreyu: to nie jest powod do dumy wręcz przeciwnie ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ciekawy jestem ile zestawow opon zużyłeś? Albo ile miales okazje przetestować.
Jeśli chodzi o mnie to lato - Bridgestone, zima - Nokian.
Komentarz usunięty przez autora