Wpis z mikrobloga

Czy oszczędzacie na swoim bezpieczeństwie i kupujecie jakieś nalewki "z oryginalnym bieżnikiem", czy jednak wolicie normalne zimówki dobrej firmy?

Sam kupuję tylko dobre opony, szczególnie że dużo jeżdżę i robię spore trasy - no ale ja może jestem dziwny.

Na jakich oponach jeździcie w zimie? Normalnych zimowych, czy kombinujecie byle taniej - stare używane, nalewki, odnawiane, w ogóle nie zmieniacie?

#samochody #motoryzacja #bezpieczenstwo #polskiedrogi #mechanikasamochodowa #zima
Atreyu - Czy oszczędzacie na swoim bezpieczeństwie i kupujecie jakieś nalewki "z oryg...

źródło: comment_GM3VwSyMfcrUZFrLwVgBQ7R3Zal05ZSt.jpg

Pobierz
  • 51
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Neoplan: Drutowane było przez poprzednika? Najgorzej jak dostajesz po kupnie takie samochodowe puzzle do ułożenia i kapnięcia się który kabel gdzie idzie i dlaczego czerwony ktoś dał jako masę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
ale nalewki są bezpieczne

@Agakra9: do miasta, na niewielkie dystanse, do niezbyt mocnego auta - jak najbardziej

Gorzej jak ktoś wpadnie na pomysł żeby całą Europę na takich przejechać po autostradach, to już niezbyt mądre ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Testobiron: no było trochę niestety, ale na szczęście auto nie było jakoś bardzo modyfikowane, tylko trochę naprawiane przez debila. z modyfikacji to były antykradzieżowe patenty do wypierdzielenia, źle podłączone webasto i jakieś pierdółki typu dodatkowe lampki we wnętrzu podłączone tak, że się rozładowywał ciągle akumulator.
tyle że jak już sie robi to się chce też niekoniecznie 100% oryginał zrobić, ale też trochę pod siebie, tzn. wyprowadzić solidnie zasilanie do paru
  • Odpowiedz
ale nalewki są bezpieczne

@Agakra9: do miasta, na niewielkie dystanse, do niezbyt mocnego auta - jak najbardziej

Gorzej jak ktoś wpadnie na pomysł żeby całą Europę na takich przejechać po autostradach, to już niezbyt mądre ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Atreyu: nie masz racji, powielasz mity. Wołam #opony @oponeo największy serwis na temat opon w Polsce. Tak jak napisałem, powielasz mity. Te
  • Odpowiedz
Te opony, nalewki, o których mówisz, są dopuszczone do ruchu

@Agakra9: tak - dopuszczone, ale z jakimi indeksami prędkości? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

No i przede wszystkim - letnie też są dopuszczone do ruchu, a to nie świadczy o tym że są równie dobre co dobre zimówki
  • Odpowiedz
@Neoplan: Lodóweczka taka stacjonarna? Ile to ma wtedy watów? Ja zawsze używałem turystycznej chyba 120W, a autko sprzyjało bo mam aż 4 fabryczne gniazdka. Aczkolwiek pod wyprawy to trzeba chyba montować jakieś systemy z dodatkowym akumulatorem i automatycznym rozłączaniem tego akcesoryjnego od głównego, byś mógł odpalić jak przecholowałeś z lodówką i innymi bajerami na postoju ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Atreyu: nie ważne, doszukujesz się na siłę wad tych opon, jak napisałem maja swoje wady. Największy serwis sprzedający opony w Polsce potwierdza że nalewki są bezpieczne, i maja też swoje wady.

Po miescie nie poruszasz się z prędkością 110 km/h, ba, z taką prędkością na ośnieżonej drodze ktoś ma odwagę jeździć?

Te opony są dopuszczone do użytkowania na terenie Unii Europejskiej.
  • Odpowiedz
Po miescie nie poruszasz się z prędkością 110 km/h

@Agakra9: przecież ja pisałem, że takie bieżnikowane to do miasta idealne na krótkie dystanse, ale nic ponad to ( ͡° ͜ʖ
  • Odpowiedz
@Atreyu: nie, pisałeś że nalewki tylko wkoło komina

@Atreyu: w jakich warunkach widzisz ich zastosowanie? Nalewki zimowe mają takie same zastosowanie jak fabryczne zimówki

@Atreyu: w określonych warunkach? W jakich warunkach je widzisz? Chyba nie w błocie? Mówimy, sam zacząłeś ten wpis, o oponach zimowych? Nalewki
  • Odpowiedz
jesteś hiper super co? ( ͡ ͜ʖ ͡)

@Agakra9: dzięki ( ͜͡ʖ ͡€)

@Atreyu: to nie jest powod do dumy wręcz przeciwnie ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ciekawy jestem ile zestawow opon zużyłeś? Albo ile miales okazje przetestować.
  • Odpowiedz
@Atreyu to nie jest rzecz na której sie oszczędza, to jedyny element który łączy auto z drogą i to dzięki niemu auta skręca, hamuje, przyspiesza.
Jeśli chodzi o mnie to lato - Bridgestone, zima - Nokian.
  • Odpowiedz