Aktywne Wpisy
wilk633 +66
#smokwawelski #krakow #zwiedzajzwykopem
Pamiętam jak za małolata byłem w krakowie na wycieczce szkolnej a jako że bardzo wtedy lubiłem czytać powieści fantasy to bardzo byłem podekscytowany żeby zobaczyć tego smoka wawelskiego którego nam dodatkowo hypeował wychowawca praktycznie przez całą podróż a jak przyszło co do czego i w końcu go zobaczyłem tego 'smoka' to reakcję miałem mniej więcej jak w obrazku
Pamiętam jak za małolata byłem w krakowie na wycieczce szkolnej a jako że bardzo wtedy lubiłem czytać powieści fantasy to bardzo byłem podekscytowany żeby zobaczyć tego smoka wawelskiego którego nam dodatkowo hypeował wychowawca praktycznie przez całą podróż a jak przyszło co do czego i w końcu go zobaczyłem tego 'smoka' to reakcję miałem mniej więcej jak w obrazku
Sam kupuję tylko dobre opony, szczególnie że dużo jeżdżę i robię spore trasy - no ale ja może jestem dziwny.
Na jakich oponach jeździcie w zimie? Normalnych zimowych, czy kombinujecie byle taniej - stare używane, nalewki, odnawiane, w ogóle nie zmieniacie?
#samochody #motoryzacja #bezpieczenstwo #polskiedrogi #mechanikasamochodowa #zima
@Pangia: nowy chiński > 5 letni premium > nalewka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
No ale to też nie było jakieś g---o tylko micheliny dwuletnie, które koleś razem z felgami sprzedawał no bo po co mu jak felgi kupił sobie wieksze.
@Neoplan: jest różnica między używką gdzie zostało jeszcze trochę mięsa, a tym co sprzedaje się na allegro i innych olxach najczęściej.
Znaczy się mało kto sprzedaje dobre opony, a większość ogłoszeń to "trochę zużyte ale jeszcze spokojnie sezon/dwa można przejeździć" - gdzie już prawie druty wystają. Nie mam nic przeciwko używkom w dobrym stanie, tylko trzeba pamiętać że
@Testobiron: terenowe? Na polską zimę z małą ilością śniegu to rzeczywiście odważnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Neoplan: Nie wiem, choć się domyślam skoro tyle ich próbują opchnąć
W kwestii nalewek kiedyś nie miałem zdania jednak odkąd wpadłem w poślizg
w zakręcie przy prędkości 30 km/h (gdzie na normalnych oponach 40 km/h nie jest problemem) to nigdy więcej takiego szajsu szczególnie że dobre opony to nie jest wielki wydatek.