Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 16
K-----e, gdyby nie jeden dzień na wizyty po szpitalach byłby #programista15k w październiku...

Pierwsza fakturka od pół roku. Trzymajcie kciuki żeby kolejna tomografia była czysta to zrobię jakieś #rozdajo na mikołajki ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Dużo zdrowia i z fartem Mirasy, Mirabele oraz niebinarne Wykopki xD

#wykopraka #movember #programowanie
szpongiel - K-----e, gdyby nie jeden dzień na wizyty po szpitalach byłby #programista...

źródło: comment_ORR0AzOoMqxHL3ZLFb8bU37XI0YOWy0t.jpg

Pobierz
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@szpongiel: Cena, wyceniam prace i robie. Jak jest nie z mojej winy opoznienie i nie ma pracy przez dzien czy trzy, to wystawiam instrukcje, ktore, np. Kosztuja klienta 500f dziennie
  • Odpowiedz
  • 0
@szpongiel: dobrze to rozpisałeś.
W moim przypadku mam cztery SICi przypisane do Ltd. Główny przychód jest z Other engineering services Z głównym klientem dla którego obrabiam długi projekt. Drugi sic to e-commerce - chwilowo głównie kursy online ale także e-commerce. Większość działań na autopilocie. Następnie jest YouTube a tu brand buduje się długo więc dużo kosztów a mało (Well, brak) przychodu jeszcze przez jakiś czas.

In: mam pełną kontrolę nad tym co
  • Odpowiedz
  • 1
@silentpl:
Czyli mówisz, że income z różnych SIC pomaga być out, tak?
W sumie myślałem o jakimś mentoringu/kursach i to wcale nie w kontekście IR35 tylko "z powołania". Dobry myk, thx.
Na YT jaki kątęt ciśniesz, też jakieś kursy?

"mutuality of obligation" refers to the obligation of an employer to provide work and pay for it, together with the obligation of the employee to personally do the work.

Ref
  • Odpowiedz