Aktywne Wpisy
Jednym z moich największych marzeń jest żeby zaczęto w końcu łapać patusów z samochodami i skuterami, którzy sobie tak zmodyfikowali tłumiki żeby pierdziały głośniej i nikt nie mógł się normalnie wyspać.
Ciekawe czy jak codziennie będziemy zgłaszali to na mapę zagrożeń to policja zacznie się bardziej przejmować? Z doświadczenia wiem że czasem oznaczanie tam problemów działa: https://mapy.geoportal.gov.pl/iMapLite/KMZBPublic.html
#zalesie #wroclaw
Ciekawe czy jak codziennie będziemy zgłaszali to na mapę zagrożeń to policja zacznie się bardziej przejmować? Z doświadczenia wiem że czasem oznaczanie tam problemów działa: https://mapy.geoportal.gov.pl/iMapLite/KMZBPublic.html
#zalesie #wroclaw
zdenko 0
Co byście wybrali? Wybór pośród aut ze sportową sylwetką, oczekuję też możliwie komfortowej jazdy codziennej oraz fajnie gdyby był mocniejszy silnik:
Audi A3 S-line 1.5 (brakuje kasy na s3)
Golf GTI/GTI clubsport
Cupra formentor nowa widzę 1.5 lub 2.0 diesel, stara 2.0 benzyna 4x4
#motoryzacja #samochody #audi #volkswagen #vw #golfgti #cupra #golf8 #formentor
Audi A3 S-line 1.5 (brakuje kasy na s3)
Golf GTI/GTI clubsport
Cupra formentor nowa widzę 1.5 lub 2.0 diesel, stara 2.0 benzyna 4x4
#motoryzacja #samochody #audi #volkswagen #vw #golfgti #cupra #golf8 #formentor
Kolejny wyglądał tak:
1.Zrób kilka przykładowych zadań z gwiazdką z podręcznika do matematyki ze szkoły średniej lub gimnazjum.
2.Idź na squasha
3. Wypróbuj 3 przepisy z dynią w roli głównej.
Z matematyki byłem dobry ze 20 lat temu.
Kondycję mam zerową albo coś w pobliżu zera, a kumpel który obiecał, że ze mną pójdzie pojechał do rodzinnej Bydgoszczy. Spróbowałem jeszcze namówić ciężarną, ale nie wyszło. Życie.
Została opcja #3. Żarcie z dyni. Dynia jest fajna. Lubię dynię.
Zrobiłem zatem kolację dla trzech osób. Z #!$%@? dyni. Zupa. Coś na ząb. Deser.
Początki nie były łatwe. Żona kupiła dynię makaronową - cholernie twarda i raczej ciężka w obróbce. Trudno, trzeba z tym żyć. Innej nie będzie (ani żony ani dyni).
Zaczęło się tak, że nie mogę wstawić cholernych zdjęć z iCloud. :(
Zatem zrobiłem:
- zupę krem dyniową (dynia, marchewka, por, seler naciowy, mascaropone plus papryka)
- placki z dyni (dynia, mąka, jajko, patelnia)
- mus dyniowy z lodami (mus z dyni, mango, lody pomarańczowe)
Zdjęcia w komentarzach (jak ja kurde nie umiem w mirko :()