Wpis z mikrobloga

@badtek: Było już znalezisko na temat zaniżania wartości przez państwowe czujniki i wyłączanie ich w momentach kiedy stężenie było tak wysokie że było trzeba gryźć powietrze przed wdechem. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@badtek: skad informacja ze obok kominow? Czemu klamiesz?

A ten filmik to manipulacja i cherry picking. W zabierzowie cos jest na rzeczy, przyznaje, trzeba dokladniej sprawdzic, ale rownie dobrze to stacja wios moze byc uszkodzona albo zle skalibrowana.

Czujniki airly byly na testach porownawczych w dobczycach ktore wykazaly brak wplywu mgly i wilgotnosci na poprawnosc odczytu.
  • Odpowiedz
skad informacja ze obok kominow? Czemu klamiesz?

@maraswrona: sam kłamiesz, ja wiem co widzę. Czujnik arily każdy sobie może zamontować gdzie chce, bez żadnych wytycznych i znam miesjca, gdzie czujnik jest 10 m od komina sąsiada.
  • Odpowiedz
@Acri: znaleziska mogą być na różne tematy, fakty są takie że czujniki państwowe są cetryfikowane a to że czy są wyłączane czy nie jest odnotowywane w danych, które są publiczne. Wiec lykasz propagande.
  • Odpowiedz
. Robią to w ściśle wyznaczonych miejscach ustalonych przez firmę i w porozumieniu z klientem. W wyjątkowych sytuacjach klient montuje czujnik sam, ale robi to zgodnie z instrukcją i jest to weryfikowane.

@maraswrona: daj spokój, pokazany jest filmik gdzie masz czujnik kolo komina. Klient płaci, klient żąda. I nie będzie mu technik mówił gdzie ma być czujnik zamontowany. Biznes is biznes.
  • Odpowiedz
@badtek: przy ruchliwej drodze i skrzyżowaniu? a stacja wioś na krasińskiego to gdzie może stoi? w parku narodowym? poza tym tutaj to jest lokalna droga przez wiochę, już nie przesadzaj

zgodzę się z jednym: czujniki mają mierzyć to czym realnie oddychamy. jeżeli stoi przy kominie, jest permanentnie "owiewany" dymem, to odczyty będą niemiarodajne. To tak jakby mierzyć temperaturę powietrza zawsze w słońcu.

Ale gdzie tu chciałbyś dać czujnik? Na polu za
  • Odpowiedz
@maraswrona: to nie jest jeden przykład, ale nie mam zamiaru ani czasu Cię tu przekonywać. Płaskoziemcy są nie do przekonania. A ja nie będę robił roboty za Airly, niech sami dbają o jakoś danych i pomoarów. Pokazałem Ci ewidentny przykład na filmiku w Zabierzowie, gdzie w odleglosci 50m Airly pokazuje 2x wyzsze stezenia. Pokazalem Ci przyklad czujnika obok komina. Ty nic nie pokazales, ale twierdzisz, ze masz rację, a ja
  • Odpowiedz