Wpis z mikrobloga

Mirki, co za poj#%ana akcja ( ͡° ͜ʖ ͡°). Leroy Merlin wezwał policję na mojego 60-kilkuletniego ojca, bo zapomniał że włożył do kieszeni szczypce do zdejmowania izolacji za 20 zł, podczas gdy kupowaliśmy rzeczy za prawie 600 zł i prawilnie za nie zapłaciliśmy. Ochroniarz chyba czatował z 10 min na kamerze za ojcem jak chodziliśmy po sklepie i jak tylko podeszliśmy do kasy to wziął go za ramie i „pan pójdzie ze mną”. Ojciec wykop fejs, o co chodzi, na smierć zapomniał o tych szczypcach. Facet dopiero jak go odprowadził z powrotem to każe mu opróżnić kieszeń i temu się przypomniało xD. Ale ochroniarz nieugięty, nie chciał słuchać że to pomyłka, że zapłacimy, że zostawiliśmy dzisiaj w tym sklepie 600 zł (a w ogole to z 20-30k bo się budowaliśmy) i że jeśli to miałoby być z premedytacją ukradzione to byłby to chyba skok życia, że gdybyśmy się spostrzegli w aucie że je mamy to byśmy się wrócili. Nie i ch#%, jest procedura, była kradzież, wzywamy bagiety. Zamknęli nas w pokoju 2x2 z krzesłem przymocowanym do podłogi (pic related) i kazali czekac na policję. Tamci jak usłyszeli o co im gitarę sklep zawracał to tylko pokręcili głowami, no ale jest kradzież, jest interwencja wiec musi być mandat.

Lubiłem nawet to zielone obi #pdk, ale po dzisiejszej akcji chyba przestałem.

#afera #bagiety #budowa #konin
maver - Mirki, co za poj#%ana akcja ( ͡° ͜ʖ ͡°). Leroy Merlin wezwał policję na mojeg...

źródło: comment_4RLcLIppRNoi64VwKpjeGRqUGTXKjeHE.jpg

Pobierz
  • 321
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@maver: ale, że zgarnęli go jak przyszedł do kasy, czy jak odchodził od kasy (po zapłaceniu za resztę produktów)? bo jak dla mnie to dość istotna różnica.
  • Odpowiedz
@maver: Twój biznes to rób ze złodziejami co chcesz. Maja swoje procedury i Tobie nic do tego. Skoro ojciec zapomniał to bierzcie na klatę jego zachowanie a nie przybiegasz tutaj i płaczesz bo mandat. Czy przez pomyłkę czy nie faktem jest ze towar zaj*bal i poniósł tego konsekwencje. Jakbym za każdego złapanego złodzieja który mi taka bajkę sprzedawał dostałbym po 10zl to bym sobie dom za gotówkę mógł postawić.
  • Odpowiedz
@maver: przypadkiem coś wynieśliście - i macie pretensje że zostaliście potraktowani jako osoby które coś ukradły?

Oni wykonują swoją pracę. W pierwszej kolejności należy mieć refleksje i pretensje do siebie, jeżeli zrobiło się coś głupiego. Pracownik sklepu nie musi wiedzieć czy schowałeś coś do kieszeni celowo (przy okazji zakupów za 600zł), czy przypadkiem.
  • Odpowiedz
Ciekawe ile razy "zapomniał", że włożył do kieszeni towar, a potem z nim wyszedł nie płacąc ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
  • 2
@marek-witman: oczywiście ze mi wiele do tego. Mogę uważać że to idiotyczne i o tym napisać, a Ty możesz uważać że się mylę i to napisać, mamy wolność słowa i od tego chyba jest mirko, nie?
  • Odpowiedz
  • 17
@Monialka: Zdarzyła mu się podobna sytuacja raz nawet całkiem niedawno. Jak zobaczył że coś wyniósł przypadkiem to wrócił się, przepraszał i zapłacił.

I daje głowę, że połowie komentujących tu i nazywających złodziejami tez się kiedy zdarzyło bądź zdarzy coś takiego. A teraz tacy idealni, nigdy w życiu błędu nie popełnili.
  • Odpowiedz
  • 1
@maver:

Policjanci byli ok, oni musieli dać mandat jak była zgłoszona „kradziez”.

Kto ci takich głupot naopowiadał? Najwyraźniej nie byli "ok", tylko kłamliwymi k-----i.
  • Odpowiedz
Jak odeszliśmy od kasy po zapłaceniu rachunku za wszystko co mieliśmy w rękach.

@maver: czyli k---a ukradł.

Jak zobaczył że coś wyniósł przypadkiem to wrócił się, przepraszał i
  • Odpowiedz
A teraz tacy idealni, nigdy w życiu błędu nie popełnili.

@maver: Widzisz w tym wszystkim rozchodzi się o to jak się zachowasz gdy już ten błąd popełnisz i zostaniesz przyłapany. W tym wypadku ktoś was złapał za rękę na gorącym uczynku a ty masz pretensje, że cie złapał ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@maver identyczna sytuację miałem z kumplem w żabce, wrzucał do torby rzeczy i zapomniał przy kasie wyjąć oshee za 2 zł xD ochroniarz prawie konia sobie zwalil z radości
  • Odpowiedz
Ale po co je wkładał do kieszeni? NIe trzyma się kupy ta akcja

@NiebieskiWStringach:
Jak ktoś często babra się w robotach domowych czy w remontach to najzwyczajniej z przyzwyczajenia, ja tak samo mam z ciągłym odświeżaniem pulpitu przy pracy przy komputerze i nawet w marketach jak oglądam lapki to łapie się na ppm>odśwież
  • Odpowiedz
@maver: ja tak kiedyś niechcący brzeszczot wyniosłem. Wróciłem za parę dni, kupiłem drugi brzeszczot i zostawiłem go na klasie tłumacząc dalszego. Mina dziewczyny na kasie bezcenna ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
bądź mną

rób ze starym remont

jedziecie do zielonego obi

bierzecie materiały do remontu

w sklepie tylko opakowania po 600 kilo za 600 złotych

cały wuzek z------y
  • Odpowiedz
@maver: chyba nie musze mowic, ze wiekszosc ochroniarzy to kretyni z niepełnosprawnoscia, ostatnio było wydarzenie na facebooku 1000 osob do biedronki, przyjechało kilka karków i wypraszali przy wejsciu do sklepu XDDD
  • Odpowiedz