Wpis z mikrobloga

Co możesz zrobić, gdy czujesz się samotny? - Podziel się swoim wolnym czasem z innymi – zaangażuj się w działalność jakiegoś klubu lub organizacji (wolontariat to świetna sprawa!).

Jak najwięcej rozmawiaj z innymi ludźmi.

Pamiętaj, że każdy człowiek jest inny i ma coś do zaoferowania – dotyczy to również Ciebie.

Porozmawiaj o tym, jak się czujesz, z kimś komu ufasz.

To są porady z telefonu zaufania. Okej, rozumiem. Co jeśli czuję się samotny, bo po prostu nie umiem into ludzi? Zrobiłem mnóstwo rzeczy, żeby pozbyć się tego uczucia, do tego nieśmiałości i w ogóle niskiej pewności siebie. Pracuję, gdzie mam non stop kontakt z ludźmi... Co z tego.. Unikam uczelni, bo są ludzie, którzy się znają a ja - outsider - jak zwykle sam. Ja po prostu p------e mać. Coraz większa bezradność, coraz większa nienawiść, coraz mniej wiary. Jedyna moja możliwość uzewnętrznienia się to wykop XD. Eh. Dzień jak co dzień, huh. Pozdro, Mireczki.

#depresja #przemyslenia #psychologia #przegryw
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Oswel: tia... niestety... Najgorsze jest to, że ja mam świadomość, że jestem młody (23 lvl) i niby mógłbym robić jeszcze wiele... Ale co z tego skoro blokady w głowie są tak ogromne, że szok. Na terapię i leki wydałem kilka tysięcy (zaoszczędzone z saksów w Anglii, w której ledwo psychicznie dożyłem końca). Ciągle zmuszam się, żeby gdzieś iść, WYSZEDŁEM do ludzi, ale c--j z tego tak naprawdę. Jestem wśród nich,
  • Odpowiedz
@co_jest: @Oswel: przecież telefony zaufania to są porady typu forum dla nastolatków, i na poziomie wypowiedzic dla debili z podręczników, czy innych cytatów randomowych wyników z googla xD oni nawet nie wiedzą o czym mówią. to są ludzie z przypadku
  • Odpowiedz
@Daktylion: pewnie masz rację, po prostu to pierwsze wyskoczyło mi po frazie ,, s---------o,, a następnie kliknięciu tam ich wpisu na temat samotności. No nic, chyba sobie pójdę pobiegać i zacznę się uśmiechać do lustra jak mi pani moja doktur mi powiedziała. Przecież taki młody i sympatyczny chłopak że mnie.
  • Odpowiedz
@co_jest: młody i sympatyczny, bo musi tak mówić. oni mają ludzi podtrzymywać xD tzn ja cię nie próbuję dobić, bo nie gadaliśmy, ale to szablony. ale ty sobie zapewne zdajesz z tego sprawę
  • Odpowiedz
@Daktylion: wiem to doskonale, Panie kolego. Chyba nic mnie nie dobije. Dzięki za jakikolwiek odzew, fajnie z kimś wymienić chociażby posta, zawsze coś. Uciekam, bo czuję, że poziom mojego zgorzknienia w jakiejś takiej nienawiści jest za duży.
@Oswel trzymajcie sie, Panowie.
  • Odpowiedz