Aktywne Wpisy
kryminalnykwadrans +528
Czytam, że jak oszukuje się w sklepie, przy kasach samoobsługowych to wzywa się policję i robi się sprawę z art. 286kk. Zresztą słusznie jak oszukuje się świadomie.
Dlaczego tylko to nie działa w drugą stronę? I jak sklep oszukuje to mówi się tylko i wyłącznie o zwykłej pomyłce, a nie przestępstwie? Prawo powinno być równe dla wszystkich prawda?
#handel #zakupy #prawo
Dlaczego tylko to nie działa w drugą stronę? I jak sklep oszukuje to mówi się tylko i wyłącznie o zwykłej pomyłce, a nie przestępstwie? Prawo powinno być równe dla wszystkich prawda?
#handel #zakupy #prawo
jabol6000 +359
#ciekawostki #mikrokoksy #rasizm #przemyslenia #medycyna
Chciałem napisać, że to na dobrą sprawę BMI jest gówniane, ale jednak wyszukałem artykuł w googlach i musze powiedzeć, że trochę szanuję autorkę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Bo chodzenie będąc takim ulańcem naprawdę jest wyczynem xD
EDIT: możliwość komentowanie pod artykułem oczywiście wyłączona ( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡°
@Zelber: o #!$%@? xD żeby mieć takie BMI to bym musiał chyba z motocyklem wjechać na wagę xDDD
@Krunch: to jest akurat problem każdego wskaźnika.
Wskaźnik albo jest prosty i bardzo ogólnie opisuje dane zjawisko, ale jest prosty w interpretacji, albo jest specjalistyczny i bardzo dobrze oddaje opisywane zjawisko, ale rozumie go niewielka liczba osób i jest znacznie cięższy zrozumieniu
Jakby się ktoś zastanawiał to baba waży jakieś 140kg
@bayonetta112: to nie rasizm tylko fattism (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
@tolstyy00: badania naukowe, logika, fakty, statystyki to wszytko są narzędzia opresji złego patriarchatu białych heteroseksualnych mężczyzn ¯\_(ツ)_/¯