Wpis z mikrobloga

@KolorBezKoloru: uważam, że wagi się czuje, manewruje się tym łatwo jak na cruisera. sety możesz sobie przesunąć bliżej i powinno być git, kanapa jest nisko. Ja raz zatrzymałem się na chodniku na kilka sekund ale zapomniałem ze jest wysoki krawężnik. Lewa noga stanęła na asfalt. Było ciężko ale utrzymywałem i sam wróciłem do pionu nie kładąc go na ziemie, obciachowa parkingowka była blisko.

Przysiadałaś się już? Na czym dotąd jeździłaś?
  • Odpowiedz
@uncleartur: dziękuję takiej odpowiedzi oczekiwałam :) ja obecnie jeździłam cb ale właśnie na parkingu czy na wyższych pojazdach nie czułam się ok bo stałam na palcach. Co do wn to tak dziś siedziałam i mi się bardzo spodobała, przede wszystkim ze jest niska i jak stałam nie czułam tej wagi. Zastanawiam się czy jutro jechać kupić. Z jakiego masz rocznika?
  • Odpowiedz
@KolorBezKoloru: 2018

@crk4: nake czy turystyk to zupełnie inny kształt ramy, kąt nachylenia widelca - będą zwinniejsze. VN S to tylko 650 ccm wiec demonem prędkości nie jest. Może Ci tego brakować, vulcan jest trochę z tego co czytałem inaczej zestawiony niż er6n.
  • Odpowiedz
@crk4: fakt, rozumiem i mam trochę podobnie, z tym że etap sportów ominąłem (pewnie bym nie dożył następnego).

Mi się marzy coś jak Indian Scout, ale to dwa razy droższe moto od VN więc musi na mnie poczekać ;)
  • Odpowiedz