Wpis z mikrobloga

Około 30 osób poznało dziś mój PESEL. Zapisałam się przez internet do spisu wyborców, nie dostałam potwierdzenia więc poszłam z nadzieją, że może sie uda. Ide i pani w komisji mi mówi, że nie ma mnie na liscie i mówi, ze musiałam dostać potwierdzenie, a ja mówię że nie dostałam ani potwierdzenia, ani odmowy. Już mnie chciały odesłać z powrotem do domu, ale zllitowały się i jedna z pań gdzieś zadzwoniła wyjaśnić sytuację, poprosiła mnie o dowód i dokładnie, głośno i wyraźnie wyrecytowała mój pesel na głos przy ok. 30 osobach obecnych w pomieszczeniu. Szczerze to mnie zamurowało...oczywiście okazało się, że jestem na liście i to tej, którą mieli przed nosem, ale nie o tym wpis...czy można coś z tą sytuacją po fakcie zrobić? Nie znam sie na prawie ale to chyba nie jest normalna sytuacja. Ci ludzie powinni chociaż przejść jakieś szkolenia... #wybory #daneosobowe
  • 37
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ButtHurtAlert @ImNewHere @MadelnPoIand

Żebyscie wiedzieli. W parabankach? W pseudo firmach i pożyczkach online, wystarczy PESEL oraz Imię i Nazwisko. Nawet tam nie skanujesz dowodu osobistego. Również na podstawie takich danych można taki fałszywy dowód osobisty stworzyć i się nim posługiwać. Nie ma zadnego problemu. Wystarczy tylko PESEL przypisany do konkretnego imienia i nazwiska zeby się zgadzało z Centralna Baza Danych Osobowych. Resztę danych można zmyślić Panowie/Panie - sugeruje zebyście trochę
  • Odpowiedz
@ButtHurtAlert

Rozumiem że sie podjarałeś tym ze mi "pojedziesz" bo znalazłeś generator pesel on-line, który znajdzie nawet 5 latek w Google ? :)

Centralny Rejestr Danych PESEL. Z tych danych korzystają banki parabanki do weryfikacji ich poprawności i tam ma OPka i każdy z nas swój pesel.

Ten generator możesz sobie w dupe wsadzić. Popracuj nad swoim IQ - bo nie masz się czym chwalić, uwierz mi.
  • Odpowiedz
Ale w sumie to jest fascynujące...

Wszyscy. Dosłownie wszyscy - Od Policji, po przez wszelakie instytucje, organizacje, fundacje, firmy, banki proszą zeby chronić swoje dane osobowe, bo jest to bardzo ważne, a tu znajdzie się trzech wykopów którzy myślą ze wiedzą wszystko i o wszystkim i c--j! Można mieć na to wyebane. :)

Kwintesencja wykop.pl
  • Odpowiedz