Aktywne Wpisy

dorszcz +663
Ostatnio widzialem jak wlasicicele knajp w wawie plakai na forum, ze ludzie dziaduja bo nie biora przystawek tylko jedno glowne danie i czesc.
A potem taki orzel z drugim uklada menu i za pokrojnego pomidora chce 41zl ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gastrowarszawa #gastronomia #warszawa
A potem taki orzel z drugim uklada menu i za pokrojnego pomidora chce 41zl ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gastrowarszawa #gastronomia #warszawa
źródło: IMG_9220
Pobierz
Alzena +2
Pytanie do osób które rzuciły palenie BEZ WSPOMAGACZY - jakie mieliście najbardziej dokuczliwe objawy? Chce rzucić z dnia na dzień, bez żadnych wspomagających gum/tabletek/plastrow. Czy to jest bezpieczne? Wiem że palenie jest bardziej szkodliwe niż odstawienie, to oczywiste, ale obawiam się trochę że bez wspomagaczy sobie nie poradzę. #zdrowie #kiciochpyta #p-------y

Chciałem dla testu sprawdzić wpc premium i wpc pure Bo przejadło mi się optimum. Mam ibs i słabo znoszę duże ilości laktozy i słodzików.
Wpc pure miało mieć tyle samo laktozy co wpc premium specjalnie o to zapytałem. Tymczasem w cukrach jest 5.6 grama vs 3 gramy w wpc premium. Dziś testuje oby efekt nie był jak po bulkpowders xD
Rożnica w zawartości cukru jest raczej oczywista. Przynajmniej tak mi się wydaje, niech mnie ktos wyprowadzi z błędu jeśli jest inaczej.
No ale kurde jakbym wiedział to bym kupił zwykłe wpc premium...
Stevia często jest w tabletkach z mannitolem - on, tak jak prawie wszystkie słodziki z koñcówkà -ol może wzmagaç objawy. No ale jak ze wszystkim - to zależy od dawki.
https://www.ibsdiets.org/fodmap-diet/fodmap-food-list/