Wpis z mikrobloga

Na jaką partię powinienem głosować jeśli jestem za:

1. Pozostawieniem kościoła w takiej formie w jakiej jest i nie ingerowanie w niego.
2. Legalizacją związków partnerskich, wykluczając adopcje dzieci przez pary homoseksualne.
3. Pewnym ograniczeniem socjalu, ale pozostawieniem 500+ tylko dla rodzin, w których przynajmniej jeden rodzic pracuję i odprowadza podatki.
4. Wsparciem i zmniejszeniem podatków dla małych i średnich przedsiębiorców (łatwiejsze założenie i prowadzenie firmy).
5. Uproszczeniem biurokracji i podatków.
7. Zmniejszeniem podatku dochodowego.
8. Budową elektrowni jądrowej i wykorzystywaniem polskiego węgla w przemyśle energetycznym.
9. Reformą oświaty i służby zdrowia.
10. Współpracą z UE, ale na pierwszym miejscu stawiając dobro kraju.
11. Nie ma punktu 6.

#wybory #neuropa #4konserwy #polityka #pytanie
źródło: comment_bgVEIkZkFQbgjKMcXQNS1XUR9Qnf1fu8.jpg
  • 16
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Banicjusz: powiem tak, w życiu nie znajdziesz partii która spełnia 100 procent twoich postulatów, zawsze musisz iść na jakiś kompromis ¯\_(ツ)_/¯ ja np głosuje na lewicę a nie lubię biedronia, za to spełniają największą cześć moich postulatów (a mają ze 2 z którymi się nie zgadzam)
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Banicjusz: na to wychodzi, ewentualnie jescze możesz głosować na konkretną osobę, w konfederacji z tego co wiem jest duży rozstrzal jeżeli chodzi o poglądy itp, może akurat pewna osoba która chce kandydować ma takie same preferencje co ty ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Konfederację, bo spełniają najważniejsze

@Banicjusz: Frekwencja będzie wysoka, czyli konfederacja nie zdobędzie 5 procent, a nawet jak zdobędzie to będzie miała co najwyżej 4 posłów...

Głosuj na PSL, oni najprawdopodobniej wejdą i może to sprawi że PiS nie będzie miał większości.