Siema, kupiłem telefon na stronie https://www.elektronicznyswiat.pl/. An-Trade Aneta Aleksandrowicz. Jednak paczki nie ma, nikt nie odbiera telefonu, nie odpisuje na emaile. Sklep wyglądał legit jakiś czas temu, teraz wydaje się jakby na ceneo i opineo kilka fakeowych opini wystawionych. Ktoś coś wie? #elektronicznyswiat.pl #elektronicznyswiat #an-trade #anetaaleksandrowicz
@smykusajak: Kiedy wy się nauczycie że w internecie się płaci tylko i wyłącznie kartą... No ale jak to ledwo dwa dni temu to jeszcze wcześnie. Jak za tydzień nie przyjdzie to pozostaje tylko policja.
@Floyt no sfrajerzyłem. płatość tylko możliwa była przelewem, co mnie zaskoczyło, ale że sklep legit to wysłałem. popatrzylem na opinie sklepu na necie i wszystko spoko, bardzo dużo pozytywnych opinii. później jak sprawdziłem- tylko pierwsza strona z komentarzami z ostatnich dwóch tygodni- reszta sprzed dwóch lat. https://link.do/xGidu ogłaszali się z produktami na olx, już wszystko pousuwali. policja też pewnie nic nie zrobi. ostrzeżenie dla wszystkoch zainteresowanych
Stary mam dokładnie ten sam problem! Tydzien temu kupiłem telefon zrobiłem przelew i słuch o nim zaginął. Status niezapłacone cały czas... Wiec zrezygnowalem z umowy proszac o zwrot pieniedzy ale nic, brak odzewu. Nie da sie dodzwonić, na emaile i zgloszenia nie odpisują... Pozostaje chyba rzecznik praw konsumenta, który nie wiem czy coś da. Ewnetualnie pozew o zapłatę. Ta firma an-trade ma niby NIP i Regon, więc może sie uda kase odzyskać,
@Aver7 ja już zgłosiłem reklamacje w swoim banku, nie wiem czy jest jakakolwiek szansa. Pójdę na policję w poniedziałek, bo podejrzewam, że po 3 dniach czekania mogą nie przyjąć zawiadomienia i karzą poczekać jeszcze. Poczekajmy do niedzieli, może ktoś jeszcze się odezwie z poszkodowanych i pomyślimy. Dużo wtopiłeś?
@smykusajak: 600zł. Może to nie są kokosy, ale dla mnie dużo. Co do banku to nie wiem czy coś reklamacja da, jeżeli przelew dotarł na konto tej firmy to już raczej nic nie zrobią. Jeżeli zgłosi kilka osób na policję tą samą sytuację to powinni coś zrobić. Raz miałem tak z jakimś oszustem na fb - marketplace, nie wysłał produktu i skasował swoje konto. Dopadła go policja, bo zgłosiło go
Ja też 600 zł. Xiaomi note 7. Wybierasz się na policję? Z kolei ja bardziej wierzę w bank na odzyskanie pieniędzy, bo policja owszem, tak jak mówisz- dopadnie ich, ale kasy nie zobaczymy.
Też xiaomi redmi note 7 :D Zobaczę jak mi rzecznik doradzi, ale ja bym z grubej rury od razu do prokuratury napisał. Z tego co czytałem to o wiele skuteczniejsze szczególnie przy większych przewinieniach. Prokuratura potem i tak zleca śledztwo policji, z tym, że wtedy policja o wiele szybciej działa jak im śledztwo zleci prokuratura, a nie jakiś 20 letni młodziak.
26-09-2018 też zakupiłem telefon tam Xiaomi Redmi Note 7 za 605 zeta, przesyłka cały czas w statusie "spakowana" brak kontaktu email, telefonu nie odbierają, jutro zgłaszam sprawę na Policji
To dobrze ze zgłaszasz na policję, możesz też wspomnieć ze są także inni poszkodowani i też to będą zglaszac. A co do rzecznika niestety u mnie (powiat krakowski) rzecznik ma urlop do końca tego tygodnia. Więc dopiero w poniedziałek zadzwonię. Jak w kilka osob zglosimy na policję powinni to szybko załatwić i powinniśmy kasę odzyskać
Aż założyłem konto po tylu latach przeglądania, żeby to napisać. Też padłem ofiarą tego oszustwa. Wszystko wygląda prawie tak samo jak u kolegów wyżej. Zamówienie 2x Xiaomi Redmi Note 7 za 605 zl z groszami i przelew na numer konta. Przelewu dokonałem w poprzedni piątek, do tej pory status mojego zamówienia to "niezapłacono". Wysłałem kilka maili, wykonałem kilkadziesiąt telefonów no i nic tak jak u was. Co ciekawe, moja dziewczyna napisała z
@Gromall: Świetna robota, dzięki za informację. Wybieram się zatem jak najszybciej na policję, mam nadzieję, że szybko tą sprawę rozwiążą, a pieniądze nam zostaną zwrócone. Zachęcam wszystkich poszkodowanych do działania!
Czesc, Mamy taka sama sytuacje. Na poczatku tygodnia kupilismy telefon redmi note 7, platnosc przelewem. Do dzisiaj jest status 'niezaplacono'. Pisalismy i dzwonilismy, ale cisza. Jestesmy z Krakowa. A wy skad jestescie? Rowniez chcemy zglosic sprawe na policje. Czy ktos z was zglaszal oszustwo na komistariat w Krakowie? Jesli tak, to napiszcie na ktorym komisariacie. Jak cos to to jest moj adres mailowy: yacine79000@gmail.com
@Yacinovic: Ja jestem z Krakowa i będę to zgłaszać na komisariacie w Krakowie oraz do rzecznika spraw konsumenta w Krakowie (w poniedziałek, bo do końca tygodnia ma urlop). Także myślałem, żeby do prokuratury od razu nie iść. Napiszę też na maila.
@smykusajak: No to mamy kłopot jak ci z Amber Gold. Kupiłem w środę 02,10,2019 smartfona za 672,38 zł i opłaciłem. Komunikat identyczny jak u Was wszystkich: nie opłacono. Kontaktu telefonicznego i mailowego brak. Dziś byłem w Modlniczce pod podanym adresem. O firmiie An-Trade ani o "elektronicznym swiecie" nikt tam nie słyszał. W wykazie firm tam działających takiej firmy brak (sprawdałem u ochroniarzy kompleksu). Sprawę zgłosiłem na Policji w Krakowie komisariat
@librator1: No dokładnie drugi Amber Gold. Obawiam się, że tamci już czują, że coś się święci, uciekną na jakieś karaiby za tą kasę i tyle ich widzieliśmy.
kupiłem telefon na stronie https://www.elektronicznyswiat.pl/. An-Trade Aneta Aleksandrowicz. Jednak paczki nie ma, nikt nie odbiera telefonu, nie odpisuje na emaile. Sklep wyglądał legit jakiś czas temu, teraz wydaje się jakby na ceneo i opineo kilka fakeowych opini wystawionych. Ktoś coś wie? #elektronicznyswiat.pl #elektronicznyswiat #an-trade #anetaaleksandrowicz
No ale jak to ledwo dwa dni temu to jeszcze wcześnie. Jak za tydzień nie przyjdzie to pozostaje tylko policja.
Mamy taka sama sytuacje. Na poczatku tygodnia kupilismy telefon redmi note 7, platnosc przelewem. Do dzisiaj jest status 'niezaplacono'. Pisalismy i dzwonilismy, ale cisza. Jestesmy z Krakowa. A wy skad jestescie? Rowniez chcemy zglosic sprawe na policje. Czy ktos z was zglaszal oszustwo na komistariat w Krakowie? Jesli tak, to napiszcie na ktorym komisariacie. Jak cos to to jest moj adres mailowy: yacine79000@gmail.com