Wpis z mikrobloga

o ile ktos wykonywał pracę w godzniach 8-16

@Sabarolus: jeżeli ktoś realnie siedział te 8h ciągiem bez darmowych przerw.
Co do nadgodzin to co do zasady zgoda. Realia często jest wyglądają tak, że firma proponuje aby te godziny sobie odebrać 1:1 (a nie 1:1.5) o mobbingu i wymuszaniu darmowych nagodzin nawet nie wspominam (co się dzieje w korpo nagminnie). Natomiast co do zasady zgoda.
  • Odpowiedz
@imateapot: A gdzie są darmowe przerwy? to w szkole jak pilnują gówniarzy to to jest darmowa przerwa? Tak samo jak ja siedze w robocie na klopie bo mam zatwardzenie to tez mam darmowa przerwe?!

W korpo mobbing i darmowe nadgodziny?! Których?! Korporacje przestrzegaja z reguły kodeksu az do przesady, albo o jakiś korpojanuszeksach. Chyba ze mowisz o darmowych nadgodzinach na stanowiskach z zadaniowym czasem pracy gdzie sam sie na to
  • Odpowiedz
@Sabarolus: co do pilnowania gówniarzy na przerwach, to uważam że powinno się wprowadzić rozwiązania podobne jak w Niemczech, gdzie są zatrudnieni jacyś "asystenci", a nie ludzie po x lat studiów.

W jakich korpo? W tych w Warszawie. Zanim przeszedłem na własny rachunek, czyli jakieś 5-10 lat temu w Warszawie to był standard.
  • Odpowiedz