Aktywne Wpisy
pablo397 +467
Kiedy zrozumiecie, że fakt, że ci ludzie posiadają obywatelstwo francuskie i mieszkają całe życie we Francji nie czyni ich w żaden sposób francuzami. Bo oni nie chcą się czuć francuzami. W ich domach jest pieczołowicie kultywowana tożsamość algierska. Wychowywani są w miłości do ojczyzny ojców czy dziadków. Oni nigdy nie zaakceptują kultury francuskiej.
Ich system wartości opiera się na islamie, arabskim podejściu do kobiet, miłości do rodziny i ziemi ojczystej. Takie pojęcia
Ich system wartości opiera się na islamie, arabskim podejściu do kobiet, miłości do rodziny i ziemi ojczystej. Takie pojęcia
wieszjo +230
Komentarz usunięty przez moderatora
@Jomahajomaso: e tam, u mnie na zaproszenie na ślub w USC negatywnie odpowiedział tylko jeden wujek, typowy pisowiec sarmata. No i to dobrze, bo kretyn z niego jak mało kto, a matka się uparła, by zaprosić go z ciotką. Ciotka przyszła sama ( ͡° ͜ʖ ͡°). Także to
Obiecują żyć w duchu katolickim, później chrzczą dziecko i przysięgają, że będą go uczyć życia jako katolika, pić na wodę xD
Jak można być tak obłudnym xD. Nie rozumiem ślubu kościelnego. Większość z nich nie chodzi już do kościoła nawet w niedzielę, ale nie! Trzeba wziąć slub, kupić białą sukienkę, wziąć kredyt na wesele
Inna sprawa że zrobiłbym bardzo skromną imprezę na garstkę osób, przynajmniej z mojej strony czyli prawie nikogo jeżeli chodzi o znajomych, znaczna część nie zasłużyła na takie rzeczy.
Miałem 3 dobrych kumpli.. z jednym się już nie zadaje, drugi byłby zaproszony, a trzeci nie bo on nie zaprosił na swoje, fakt faktem robił na
Np. dzięki chrzcie, kuzynka teściowej została uzdrowiona z krztuśca xD
Koleżanka, która kiedyś była bliską przyjaciółką już mi przepowiedziała, że syn będzie mi problemy... w nauce przez to xD
Takie życie. Ale i tak już się od tego odchodzi. Za 20, a może nawet 10 lat już zdecydowana mniejszość będzie w takim stanowisku jak prokatole.
Trzeba mieć w życiu jakieś zasady
Komentarz usunięty przez moderatora