Wpis z mikrobloga

Mireczki jestem na weselu i śmieszna sprawa. Młodzi nie chcieli wesela w kościele tylko cywilny przed restauracja. No i pyk 15 minut i po sprawie a później weselisko. Około 30 ludzi nie przyszło bo oni nie pójdą na wesele bez ślubu kościelnego. Nawet babcia powiedziała, ze ona nie idzie i koniec. Szanuje młodych, ze mimo nacisków postawili na swoim mimo, ze jestem katolikiem. #bekazkatoli #katolicyzm #wesele #apostazja
Jomahajomaso - Mireczki jestem na weselu i śmieszna sprawa. Młodzi nie chcieli wesela...

źródło: comment_uieem33bnQoCw7QH2BniqSISYte0h7hR.jpg

Pobierz
  • 47
  • Odpowiedz
@SiDi i tak po prostu dla jaj będziecie odgrywać scenę, udawać szczerość podczas jednego z najważniejszych sakramentów dla katolików? W miejscu ich kultu? Bez mrugnięcia okiem uklękniesz przed księdzem i z ręki zjesz mu symbol ich boga, przy wszystkich tam obecnych?
I bez kolejnego mrugnięcia będziesz głośno ślubował przy świadkach coś, czego nie masz zamiaru spełnić (nazwijmy rzeczy po imieniu, będziesz po prostu łgał jak z nut). Na koniec pod tym
  • Odpowiedz
@nama A co wam szkodzi słowo ludzi których i tak uważacie za straconych bo poddali się KATOTERROROWI? Fajnie macie w życiu, że jedynym waszym problemem jest, że jakieś randomy zacofane nie pozwalają na ślub cywilny.
  • Odpowiedz
@SiDi: To co opisałeś to się nazywa hipokryzja.

Już możesz zapomnieć, że wychowasz dzieciaki po swojemu, wychowasz je tak jak chce teściu - super rodzina XD. Beka z Ciebie, sprzedałeś swoje życie za garść kasy i wygody.
  • Odpowiedz