Mireczki jestem na weselu i śmieszna sprawa. Młodzi nie chcieli wesela w kościele tylko cywilny przed restauracja. No i pyk 15 minut i po sprawie a później weselisko. Około 30 ludzi nie przyszło bo oni nie pójdą na wesele bez ślubu kościelnego. Nawet babcia powiedziała, ze ona nie idzie i koniec. Szanuje młodych, ze mimo nacisków postawili na swoim mimo, ze jestem katolikiem. #bekazkatoli #katolicyzm #wesele #apostazja
@Jomahajomaso: Taki sam będzie u mnie a czarny klecha może dostać ode mnie najwyżej środkowy paluch i tyle. Żadnego kościółka i marnotrawienia czasu na siedzeniu dupą na ławce i słuchania #!$%@?.
@Jomahajomaso: jako katolik szanuję. Zdecydowanie to lepiej niż cyrk gdy Seba czy Karyna ostatnio w kościele byli na bierzmowaniu, "Ojcze Nasz" nie umie i ma ból dupy że ksiądz problemy robi o to. Potem przysięgają po katolicku wychować potomstwo, mimo że żadnego praktykowania wiary nie będzie. To właśnie jest hipokryzja
@Dave987654321: No najbardziej podobało mi się to, ze wg. O tym nie mówili. Żadnego szydzenia z kościoła. Po prostu cywilny i tyle bez zbędnego pierdzielenia jaki to kościół zły.@DarkenSound: o dziwo dopiero wróciłem z wesela jeszcze troche ludzi zostało także imprezka się udała mimo braku księdza. Co ciekawe w restauracji obok powiązanej z domem weselnym był chrzest i jakos jedno z drugim sobie nie przeszkadzało. @ugedej: akurat byłem kierowca @
@Jomahajomaso: ojciec mojej różowej jest szafarzem. Ogólnie mocno religijny. Różowa ma z nim bardzo dobre stosunki i w sumie ja też. Religii nie poruszamy przy wspólnych rozmowach, bo to często do kłótni może prowadzić. Zawsze jak jedziemy do niej to do tego kościoła pójdziemy, mimo że u siebie nie chodzimy. Ślub w sumie moglibyśmy brać w urzędzie, ale jej ojciec... Tłumaczymy to sobie tak, że po co zepsuć bardzo dobra atmosferę
@SiDi: no faktycznie super relacja z „teściem” skoro bierzecie kościelny tylko dlatego, żeby on był zadowolony. Dobre stosunki to tam macie chyba finansowe i nic wiecej. Swoja droga smieszne jak Ci “religijni” oburzają się, że ktoś śmie śmiać nie wziąć kościelnego, ale #!$%@?ć kompletną pełną obłudy szopke gdzie dwóch niewierzących to robi to juz ok. Kazdy powinien mieć takie podejście jak OP tutaj
@SiDi: Nie wiem, ale bierzecie ślub kościelny żeby nie psuć dobrej atmosfery z tatusiem, który wszystko opłaci więc hehe #!$%@?. Dobra relacja to taka gdzie dwie strony się wzajemnie rozumieją i szanują
@waskizlo: no i tu się mylisz, rodzice się nie dokładają, jest to skromne wesele, a nie rozrzutnik z kredytem, ale komu ja to tłumaczę - randomowi z wypoku
Nie pozdrawiam bezmózgów którzy osobie z ukraińskimi blachami wybazgrali samochód i przebili opony na jednym z podkrakowskich Taurusow, można nie lubić Ukraińców ale trzeba na prawdę mieć gówno zamiast mózgu by robić takie rzeczy losowej osobie której się nawet nie zna
Zdecydowanie to lepiej niż cyrk gdy Seba czy Karyna ostatnio w kościele byli na bierzmowaniu, "Ojcze Nasz" nie umie i ma ból dupy że ksiądz problemy robi o to.
Potem przysięgają po katolicku wychować potomstwo, mimo że żadnego praktykowania wiary nie będzie.
To właśnie jest hipokryzja
@r5678: Jakiś czas temu z różowym liczyłem ile byśmy osób zaprosili to nam wyszło łącznie jakieś 30 osób.
Komentarz usunięty przez autora