Wpis z mikrobloga

Mireczki jestem na weselu i śmieszna sprawa. Młodzi nie chcieli wesela w kościele tylko cywilny przed restauracja. No i pyk 15 minut i po sprawie a później weselisko. Około 30 ludzi nie przyszło bo oni nie pójdą na wesele bez ślubu kościelnego. Nawet babcia powiedziała, ze ona nie idzie i koniec. Szanuje młodych, ze mimo nacisków postawili na swoim mimo, ze jestem katolikiem. #bekazkatoli #katolicyzm #wesele #apostazja
Jomahajomaso - Mireczki jestem na weselu i śmieszna sprawa. Młodzi nie chcieli wesela...

źródło: comment_uieem33bnQoCw7QH2BniqSISYte0h7hR.jpg

Pobierz
  • 47
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 20
@Jomahajomaso: jako katolik szanuję.
Zdecydowanie to lepiej niż cyrk gdy Seba czy Karyna ostatnio w kościele byli na bierzmowaniu, "Ojcze Nasz" nie umie i ma ból dupy że ksiądz problemy robi o to.
Potem przysięgają po katolicku wychować potomstwo, mimo że żadnego praktykowania wiary nie będzie.
To właśnie jest hipokryzja
  • Odpowiedz
@Dave987654321: No najbardziej podobało mi się to, ze wg. O tym nie mówili. Żadnego szydzenia z kościoła. Po prostu cywilny i tyle bez zbędnego pierdzielenia jaki to kościół zły.@DarkenSound: o dziwo dopiero wróciłem z wesela jeszcze troche ludzi zostało także imprezka się udała mimo braku księdza. Co ciekawe w restauracji obok powiązanej z domem weselnym był chrzest i jakos jedno z drugim sobie nie przeszkadzało. @ugedej: akurat byłem kierowca @
  • Odpowiedz
zrobiłbym bardzo skromną imprezę na garstkę osób

@r5678: Jakiś czas temu z różowym liczyłem ile byśmy osób zaprosili to nam wyszło łącznie jakieś 30 osób.
  • Odpowiedz
@Jomahajomaso: ojciec mojej różowej jest szafarzem. Ogólnie mocno religijny. Różowa ma z nim bardzo dobre stosunki i w sumie ja też. Religii nie poruszamy przy wspólnych rozmowach, bo to często do kłótni może prowadzić. Zawsze jak jedziemy do niej to do tego kościoła pójdziemy, mimo że u siebie nie chodzimy. Ślub w sumie moglibyśmy brać w urzędzie, ale jej ojciec... Tłumaczymy to sobie tak, że po co zepsuć bardzo dobra atmosferę
  • Odpowiedz
@SiDi: no faktycznie super relacja z „teściem” skoro bierzecie kościelny tylko dlatego, żeby on był zadowolony. Dobre stosunki to tam macie chyba finansowe i nic wiecej. Swoja droga smieszne jak Ci “religijni” oburzają się, że ktoś śmie śmiać nie wziąć kościelnego, ale #!$%@?ć kompletną pełną obłudy szopke gdzie dwóch niewierzących to robi to juz ok. Kazdy powinien mieć takie podejście jak OP tutaj
  • Odpowiedz
@SiDi: Nie wiem, ale bierzecie ślub kościelny żeby nie psuć dobrej atmosfery z tatusiem, który wszystko opłaci więc hehe #!$%@?. Dobra relacja to taka gdzie dwie strony się wzajemnie rozumieją i szanują
  • Odpowiedz